Doğu Akdeniz’de yeni hamle! Bu sefer o ittifak NAVTEX ilan etti

featured

Doğu Akdeniz’de Ankara-Brüksel-Washington hattında gerginlik sürerken bu kez hamle NATO’dan geldi. NATO üyesi ülkeler 5-9 Ekim tarihlerinde tatbikat yapacağı bilgisi yeni NAVTEX ile ilan edildi.

Doğu Akdeniz geriliminde gözler bugün ve yarın yapılacak AB ülkelerinin liderlerinin toplantısına çevrildi. Türkiye’ye karşı yaptırım kararının masada olması bekleniyor. 

Zirveden önce ise Doğu Akdeniz’de yeni Navtex ilan edildi. Buna göre NATO üyesi ülkeler 5-9 Ekim tarihlerinde tatbikat yapacak.

NATO unsurlarının Doğu Akdeniz’de deniz muhafızı harekatı icra edeceği ifade edildi.i

Türkiye’nin konu ile ilgili yayımladığı NAVTEX mesajına göre, söz konusu harekat 05-09 Ekim 20 tarihleri arasında yapılacak.

NAVTEX duyurusu şöyel: 

“Denizcilerin dikkatine. 5-9 Ekim 2020 tarihleri arasında NATO unsurları, deniz güvenliğine katkı sağlamak amacıyla Doğu Akdeniz’de deniz muhafızı harekatı icra etmektedir. Denizdeki şüpheli tutumlar veya risk altındaki personel hakkında sağlayabileceğiniz her türlü bilgi hayat kurtarabilecektir. NATO unsurları tarafından çağrı yapıldığında sorulacak soruları cevaplamanız ile sağlayacağınız işbirliği ve yardım, takdirle karşılanacaktır. Herhangi bir şüpheli faaliyet veya bilgiyi NATO savaş gemilerine ya da NATO Gemi Trafik Merkezi’ne bildiriniz.”

Doğu Akdeniz’de yeni hamle! Bu sefer o ittifak NAVTEX ilan etti

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!