‘Abdülhamid neyse Atatürk odur’ diyen Yavuz Ağıralioğlu’na tepki geldi

featured

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu’nun Atatürk-Abdülhamid benzetmesi tepki çekti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, FOX Tv’de İsmail Küçükkaya’nın programına konuk oldu. Atatürkçülüğe bakışla ilgili soruya Ağıralioğlu “Abdülhamit neyse Atatürk odur” diye yanıt verdi.

Yanıta tepki gösteren İYİ Parti Miletvekili Aytıun Çıray, “Tarihimizi inkâr etmiyoruz… Ancak ‘Abdülhamit neyse Atatürk odur’ sözünü ben kabul etmiyorum” dedi.

Sosyal medya hesabından tartışmaya katılan Prof. Dr. Hasan Ünal da şu ifadeleri kullandı:

“Kimse kabul etmez/edemez. İyi niyetle yapılmış bile olsa mukayesenin mantığı yanlış, Atatürk’ün sıradan bir Türk büyüğü haline getirilmeye çalışılması yanlış. Birinci Dünya Savaşı galiplerine karşı Milli Mücadele yapıp kazanan başka bir dünya lideri çıkmış mıydı?”

Ahmet Yavuz ve tarihçi Sinan Meydan’ın yorumları da şöyle oldu:

‘Abdülhamid neyse Atatürk odur’ diyen Yavuz Ağıralioğlu’na tepki geldi

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. Böyle bir eşitlemeye katılmak mümkün değildir! Türkiye Kurtuluş savaşını Abdülhamid’in kafasıyla yapmış olsaydı mesela; Almanın peykiydi…. İngiliz yerine Alman sömürgesi olurduk! Ayrıca, bu mücadeleyi kazandıran millî ruhumuz olmaz, “ümmetçi” ruh safsatasıyla mutlaka kaybeden olurduk !!

  2. 24 Kasım 2020, 07:07

    İYİ Partiye sempati ile bakıyordum. Ancak, Partinin Genel Başkan Yardımcısı sıfatını taşıyan bir kişinin “Abdülhamit neyse Atatürk’te odur.” düşüncesine sahip olması, tüm sempatimi ve İYİ Parti hakkındaki tüm hayallerimi yıkmıştır. Şiddetle kınıyorum

  3. Koyun!u geçtim, kuzu beyin sipariş etseniz bu heriften çıkmaz !

  4. 23 Kasım 2020, 15:45

    “Birilerini sevmek için birilerine hakâret etmek mecbûriyetinde değilsiniz” (Yavuz Ağıralioğlu)
    Yavuz Beyin söylediklerini tam üç kere dinledim, burada yorum yapanların menfî tepkilerine sebep olabilecek hiçbir söz bulamadım. Yavuz Beyin açıklamaya çalıştığı her fikri doğru.
    Allah programlanmış insanlarımıza akıl fikir versin.

  5. 23 Kasım 2020, 14:24

    ULU HÂKAN ABDÜLHAMiD-i SÂNi han cennet-mekânın TC’deki benzeri İSMET İNÖNÜ’dür. Bu iki anıtsal şahsiyetten ikincisinin “inananlara” yaptığı zulmün tıpkısının-aynısını, birincisi de (1) Nâmık Kemal ve (2) “Sarıklı inkılapçı” Ali Suâvi’ye yapmıştır. Ekonomi yönetimini de biri Rum öteki Musevî iki k.dervişe bırakmıştı. İNÖNÜ de, Amerika “ben daha ucuza veririm” dediğinde, fabrikaları kapattı NETEKiM bkz: (–1–) Akyol, M., «Demirel’in eşi İsmet Paşa köyünün köprüsünü yaptırdı» (tek sütun üzerine) başlıklı haberi, Milliyet gzt., Sahibi Milliyet Gazetecilik A. Ş. adına Ercüment Karacan, Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi, Haber ve makalelerden sorumlu müdür Hasan Yılmaer, Yıl 16 Sayı 6593, Salı 05 Nisan 1966, Basıldığı yer Milliyet Matbaası, s.1, (–2–) “İnönü Vakfı’nı Özallar kurdu” (tek sütun üzerine) başlıklı haberi, Hürriyet gzt., Sahibi Erol Simavi, Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Yazıişleri Müdürleri Erol Türegün Tufan Türenç, Sorumlu Müdür Doğan Satmış, Yıl 43 Sayı 15416, 11 Mart 1991 Pazartesi, Basıldığı Yer Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A. Ş. Babıâli Cad. No.15-17 Cağaloğlu – İstabul Posta Kodu 34360, s.17.

  6. 23 Kasım 2020, 14:02

    Ey adaşım,bu kafa nasıl bir kafa?Atatürk ile Abdlhamit’i aynı kefeye koymak ne demek?Biri vatan topraklarını emperyalistlerin elinden savaşarak çekmiş almış,diyeri milyon metrekare toprağı bir imza ile emperyalistlere teslim etmiş.Başka söze gerek yok….

  7. Soytarı,
    sırada ne var?
    “Ağıralioğlu neyse Atatürk de odur..” mu diyeceksin.!..

  8. 23 Kasım 2020, 13:13

    Akpgillere bir öpücük
    Ne kadar sığ bir siyaset yazik

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!