HDP binasına saldırıya kim ne dedi?

featured

HDP’ye yönelik saldırıya iktidar ve muhalefetten tepkiler geldi.

İzmir Çankaya Semti’ndeki HDP İl Başkanlığı’nda meydana silahlı saldırı sonucu parti çalışanı Deniz Poyraz yaşamını yitirdi. Saldırıya iktidar ve muhalefetten tepkiler geldi. 

AKP’DEN KINAMA

AKP Sözcüsü Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “İzmir’de HDP İl binasında gerçekleşen saldırıyı ve cinayeti lanetliyoruz. Türkiye, huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan provokasyonlara asla fırsat vermeyecektir. Güvenlik güçlerimiz ve yargı teşkilatı hadiseyi tüm boyutlarıyla açığa çıkaracaktır. Türkiye terörle mücadelesini ve toplumsal huzuru bozmaya çalışan provokasyonlarla mücadelesini şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürecek, kamu düzeninin bozulmasına asla müsade etmeyecektir. ” ifadelerini kullandı. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da İzmir Valiliği’nin konuya ilişkin açıklamasını paylaşarak, “HDP İzmir İl binasında gerçekleşen saldırı ve cinayeti kınıyorum. Türkiye’nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz.” diye yazdı.

KILIÇDAROĞLU: BU SENARYOYU DAHA ÖNCE YAŞADIK

Saldırıya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın!

Bakalım bu olaylar ileride hangi videonun konusu olacak. Göreceğiz hep birlikte.

@HDPgenelmerkezi amiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

AKŞENER: SALDIRIYI KINIYORUM

Twitter hesabından açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, “Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanlığı’na yönelik saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi. Akşener, “Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar” ifadelerini kullandı.

Saldırıyı sosyal medya hesabından kınayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da, “HDP İzmir İl Binasına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, yaşanan can kaybı nedeniyle başsağlığı diliyorum.” dedi.

Karamollaoğlu, “Olay tüm yönleriyle aydınlatılmalı, faillere gerekli ceza verilmeli; başta siyasiler olmak üzere herkes şiddeti besleyecek söylem ve davranışlardan vazgeçmelidir.” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise “HDP İzmir İl Binası’na yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu kirli saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. HDP’li yurttaşlarımıza taziyelerimi iletiyorum.” mesajını yayınladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “HDP İzmir İl Binasına düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda katledilen Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. Mevcut siyasal şiddet iklimini önlemek, siyasi partilerin ve siyasetçilerin güvenliğini sağlamak hükûmetin sorumluluğundadır” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yaşamını kaybeden gencimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Saldırıyı kınıyorum. Bu ülke çatışmadan, nefretten, kutuplaşmadan, bölünmeden medet umanlara izin vermez, vermeyecek” dedi.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, “HDP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız” paylaşımını yaptı.

HDP’li Sancar’dan saldırı açıklaması: 40 kişilik toplantı vardı, acil nedenlerden dolayı ertelendi

HDP binasına saldırıya kim ne dedi?

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Türkiyenin civisi cikmis, sirazesi dagilmis. Bu ülke artik adam olmaz. Yahu ne bu panik türü aciklamalar!? HDP binasinda biri vuruldu diye daha olayin sebebi belli degilken bu hezeyan neyin nesi?? Belkide bir gönül iliskisi, yada manyagin birinin yaptigi münferit bir olay. Polis aydinlatir, suclular cezalandirilir. Daha dün NATO zirvesinde ülke olarak onurumuz ayaklar altina alindi, kimsenin giki cikmadi! Akliniz basinizda mi sizin??? Yoksa hamdolsun aklinizi mi yitirdiniz??? Kendinize gelin kendinize. Hem HDP terörü destekliyor diye bögürüp, hemde böyle riyakar tavirlar takinmak…Ülser yaptiniz ulan beni…Allahinizdan bulun.

  2. bu iş provakasyon kokuyor. kım olursa olsun bır cana mal oldu

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!