1. Haberler
  2. Manşet
  3. İYİ Partili Çömez: Prensiplere uyulursa Kemal Bey’in adaylığına itirazımız yok

İYİ Partili Çömez: Prensiplere uyulursa Kemal Bey’in adaylığına itirazımız yok

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Başdanışmanı Turhan Çömez, Millet İttifakı'nda başlayan krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çömez, "Prensiplere uyulursa Kemal Bey'in adaylığına itirazımız yok." dedi.

featured

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Millet İttifakı’ndaki tartışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Halk TV canlı yayınına katılan Çömez, İpek Özbey’in sorularını yanıtladı.

İYİ Partili Çömez, ‘Erdoğan-Kılıçdaroğlu arasında yapılacak muhtemel seçin yarışında İYİ Parti’nin nasıl bir strateji izleyecekleri’ sorusuna, “Siyaset çözüm sanatıdır. Netice almayı gerektirir. Biz güçlü bir tek adayla Erdoğan rejimini devirmeye devam etmeyi istiyoruz. Bir ara formülle masanın birlikteliğinin sürmesi demokrasi açısından önemli. Eğer seçim ikinci tura kalırsa biz bütün desteğimizi Erdoğan’ın karşısına yığacağız” cevabını verdi. Çömez, “Prensiplere uyulursa Kemal Bey’in adaylığına itirazımız yok.” ifadelerini kullandı.

Çömez, şu sözleri söyledi:

Süreç daha diplomatik daha uyumlu yönetilebilirdi. Hala bu şans var mı; ben hala bu şans olduğunu düşünüyorum. Amaç Türkiye’nin içinde bulunduğu vahim durumdan Türkiyle’yi kurtarmak. Önümüzdeki günlerde neler olacak hep birlikte göreceğiz. Ben 6’lı masanın tezlerini savunan herkesin aynı fikirde olacağını biliyorum.

Bakmamız gereken Türkiye’nin istikbali. Yapılmış bütün çalışmaları masanın kurulduğu günden beri açıkladığı deklarasyonlarına sadığız. Yapılan bütün çalışmaları çok değerli buluyoruz. Yüzlerce sayfadan oluşmuş mutabakat metnine sonuna kadar sadığız ve savunuyoruz. 26 Ocak tarihli toplantıda deniliyor ki; cumhurbaşkanı adayını belirlemede 6 liderin ortak karar alacağı ve dayatma mantığı ile bu işin olmayacağı vurgulanmıştı.

Sayın Akşener ‘ben aday değilim’ dedi. İkincisi mutlaka ortak bir karar verilmesi lazım ve tek arayla gidelim vurgusunu hep yaptı. Dayatmalara itirazı olduğunu, noter olmadığını birçok kez söyledi. Son toplantıda bir adaylık söz konusu oldu. Sayın Akşener partimizin görüşlerini ortaya koydu. Bizim elimizdeki anket sonuçlarında veriler biraz tereddütlü. 28 Şubat deklarasyonuna vurgu yaparak bir anket çağrısı yaptık. Her partinin önereceği bir anket firmasının yapacağı anketlerin ortalamasının alınması önerildi.

‘SONUNA KADAR…’

“Altını açıkça çiziyoruz. Mutabakat metinlerine sonuna kadar sadığız. Masadan biz kalkmadık biz hala masadayız. Asla ve asla Cumhur İttifakı’nın, Erdoğan ve avanelerinin el ovuşturmasına müsaade etmeyeceğiz.”

‘KARŞI ÇIKTIĞIMIZ ŞEY…’

“Biz Erdoğan’ın tek adam rejimini şiddetle reddediyoruz. Kemal Bey’in adaylığına itiraz yok. Kemal Bey önemli ve değerli bir siyasetçidir. Sayın Akşener bizimle yaptığı toplantılarda bugün dahil kendisi için bunları tekrarlamıştır.

Karşı çıktığımız şey prensiplerden sapılması. Bu prensiplere uyulursa Kemal Bey’in adaylığına itirazımız yok. Altı ayrı siyasi partinin belirleyeceği 6 ayrı anket şirketinin verilerine biz saygı duyacağız. Bizim kişilerle ilgili bir tartışmamız yok. Prensipler ve ilkeler çerçevesinde bakalım.”

Anketlere güveniyor musunuz sorusunu yanıtlayan Çömez, “Bu ülkede yıllardır anket yapılıyor. Yanılanlar da oldu isabetli karar açıklayanlar da oldu. Hakiki anket sandıktır. Ama o masayı oluşturan bütün bileşenlerin ortak niyeti Erdoğan rejiminden kurtulmaktır. Biz seçilecek aday istiyoruz. Kişilikle ilgili bir tavrımız yoktur. Masanın prensipleri çiğnendi prensiplere dönülmesi halinde masaya döneriz.”

Bir yıldır içinde bulunduğunuz masayı bu kadar ağır sözlerle itham edilmesi doğru mu? sorusunu yanıtlayan Çömez, “Ölüm ve sıtma konusuna gelince. Metaforları başka alana çekmenin gereği yok. Biz emin ve güvenli bir şekilde devam edip kazanmak istiyoruz.

Kumar masası tanımı 6’lı masa değil Cumhur İttifakı içindir. Kumar masası lafı Erdoğan ve etrafı ile ilgilidir. Noter masasında olmayacağız demek dayatmalara itiraz edeceğiz demektir.”

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 6 Mart 2023, 10:24

    Zaten sizin mutabakat paçavranıza uyacağını beyan eden Mansur yavaş olsa oy yok laiklik ve Türklüğün olmadığı bir çözümü bu halka hiçbir kuvvet kabul ettiremez

  2. İyi de birader, niye Mansur’u aday yapmıyorsunuz bunun nedeni ney diye sormadınız mı KK’ya!!!

  3. Her parti cebindeki anket şirketine soracağı için sonuç değişmeyecek. İstanbul B.BLD. seçimini en doğru bilen Themis araştırmaya kimse anket yaptırmayacak.

  4. 6 Mart 2023, 03:39

    1924 Anayasası ve Türklerin kazanımları demek prensiplerinize aykırı değil.

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!