1. Haberler
  2. Dünya
  3. Zelenskiy ve Trump maden anlaşması için tarih verdi

Zelenskiy ve Trump maden anlaşması için tarih verdi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna-ABD arasında değerli madenlere ilişkin anlaşmaya dair perşembe günü çevrimiçi olarak mutabakat zaptı imzalanabileceğini açıkladı.

featured

ABD Başkanı Donald Trump’ın yapılan askeri yardımlara karşılık Ukrayna’dan almak istediği nadir toprak elementlerine ilişkin değerli madenler anlaşması üzerinde çalışmalar sürüyor.

İHA’nın haberine göre; Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, iki ülke arasında müzakere edilen değerli madenlere ilişkin anlaşmaya dair perşembe günü çevrimiçi olarak mutabakat zaptı imzalanabileceğini açıklayarak, mutabakat zaptının Ukrayna parlamentosunda onay gerektiren kapsamlı anlaşmadan önce imzalanması teklifinin ABD tarafından geldiğini belirtti.

TRUMP’TAN AÇIKLAMA GELDİ

ABD Başkanı Trump, İtalya Başbakanı Georgia Meloni’yi Beyaz Saray’da ağırladığı görüşmede, Rusya-Ukrayna Savaşı’na ilişkin son durumu değerlendirdi.

Trump, Kiev ile nadir toprak elementleri anlaşması konusunda sona geldiklerini ifade ederek, “Bir mineral anlaşmamız var, sanırım önümüzdeki perşembe günü imzalanacak. Ukrayna’nın anlaşmaya uyacağını düşünüyoruz, bunu göreceğiz. Ama bu konuda bir anlaşmamız var” dedi.

Trump, Moskova’da Rusya tarafıyla yaptıkları görüşmelere atıfta bulunarak, bu hafta içinde Moskova’dan haber alacaklarını ifade etti.

ABD Başkanı, savaştan halen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin sorumlu olup olmadığıyla ilgili soruya, “(Savaştan) Zelenskiy mi sorumlu bilmiyorum ama bu savaşın hiç başlamamış olması gerekirdi. Zelenskiy’yi suçlamıyorum, ancak pek de iyi bir iş yaptığını söyleyemem. Onun hayranı değilim” yanıtını verdi.

‘EĞER AKILLIYSANIZ…’

Savaşın başlamasından eski ABD Başkanı Joe Biden’ı sorumlu tutan Trump, artık bu savaşın sona erdirilmesi gerektiğini ve kendisinin bunun için çalıştığını söyledi.

Trump, Ukrayna’nın bu süreçte avantajının daha az olduğunu belirterek, “Rusya çok daha büyük bir ülke, daha büyük bir askeri güç. Eğer akıllıysanız, bu koltukta oturan Biden’ı suçlayabileceğiniz savaşlara girmezdiniz” yorumunu yaptı.

Trump ayrıca, İtalya’nın Ukrayna konusunda barış misyonu görevinde yer alıp almayacağına ilişkin soruya karşılık da “Bu kararı İtalya vermek durumunda ama barış misyonları benim için her zaman iyidir. Barış misyonuna olumlu bakıyorum” dedi.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!