1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cevdet Yılmaz’dan muhalefete ‘yeni anayasa’ çağrısı

Cevdet Yılmaz’dan muhalefete ‘yeni anayasa’ çağrısı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, muhalefete yeni anayasa için "Gelin siz de tekliflerinizi, perspektifinizi ortaya koyun" çağrısında bulundu.

featured

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kanal 7’de katıldığı Başkent Kulisi programında hem iç hem dış siyasete dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Muhalefetin dış ilişkilerdeki söylemlerini eleştiren Yılmaz, özellikle uluslararası konularda daha yapıcı bir duruş beklediklerini belirtti. Yılmaz “Muhalefet olabilirsiniz ama milli konularda ülkenin liderine güç vermek gerekir. İç politikaya taşınan yabancı söylemler Türkiye’ye zarar verir” dedi.

ABD ile yapılan F-35 ve F-16 görüşmelerine de değinen Yılmaz, konuların pozitif bir çerçevede ele alındığını, ilerleyen süreçte iki ülkenin karşılıklı menfaatleri doğrultusunda adımlar atılacağını belirtti.

‘AÇILIM’ MESAJI

Orta Vadeli Program’daki güncellemenin olağan bir revizyon olduğunu belirten Yılmaz, yıl sonu için enflasyon tahmininin yüzde 30 seviyelerinde olduğunu, 2027 itibarıyla tek haneli enflasyon hedeflediklerini söyledi.

Yılmaz, kira fiyatlarındaki yüksekliğe karşı yeni konut projelerinin hazırlandığını ifade etti. Afetlere dayanıklı, enerji verimli ve uygun maliyetli konutlarla piyasada denge sağlanmasının amaçlandığını açıkladı.

TBMM’de kurulan açılım komisyonu hakkında da konuşan Yılmaz, bu sürecin Türkiye’nin demokrasi ve refah seviyesini artıracağını söyledi. “Silah bırakma sürecine yönelik provokasyonların olabileceğini” ifade ederek tüm taraflara “sağduyu” çağrısı yaptı.

‘MUHALEFETİ DE KATKI VERMEYE DAVET EDİYORUZ’

Yeni anayasa süreciyle ilgili de konuşan Yılmaz, Meclis’te tüm partilerin katkısıyla daha sade ve gelecek odaklı bir anayasanın hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Yılmaz “Türkiye Yüzyılı’nda milletimiz yeni ve sivil bir anayasayı hak ediyor. Muhalefeti de bu sürece katkı vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Yılmaz, “Meclis çatısı altında bütün partilerin katkısıyla, en geniş mutabakatla Türkiye’nin bunu başarması lazım. Muhalefete de çağrı yapıyoruz, gelin siz de tekliflerinizi, perspektifinizi ortaya koyun. En geniş mutabakatla yeni bir anayasayı ülkemize kazandıralım. Türkiye Yüzyılı’nda milletimiz bunu hak ediyor diye inanıyorum” dedi.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!