1. Haberler
  2. Gündem
  3. ABB’nin milyonluk konserlerine soruşturma izni verildi!

ABB’nin milyonluk konserlerine soruşturma izni verildi!

Veryansın Tv'nin ortaya çıkardığı Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) konserlerine soruşturma izni verildi.

featured

ÖZEL HABER/VERYANSIN TV

Veryansın Tv, ABB’nin Ebru Gündeş’in 29 Ekim konserinin 69 milyon TL’ye mal olduğunu, Mor ve Ötesi’nin 19 Mayıs konserine de 71,5 milyon TL harcandığını ortaya çıkarmıştı.

Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, ortaya çıkardığı konser maliyetlerinin ardından çarpıcı bir bilgi daha açıkladı.

Serkan Öz, Engin Balım ve Eray Çelebi ile düzenlediği özel canlı yayında konuşan Erdem Atay, ABB’nin konserlerine soruşturma izni verildiğini duyurdu.

Erdem Atay, 5-6 kişi hakkında verilen soruşturma iznine “görevi kötüye kullanma, ihaleler, paranın kamu yararına harcanmaması ve fazla harcanmamasının” gerekçe gösterildiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Veryansın Tv, ABB’nin Ebru Gündeş’in 29 Ekim konserinin 69 milyon TL’ye mal olduğunu, Mor ve Ötesi’nin 19 Mayıs konserine de 71,5 milyon TL harcandığını ortaya çıkarmıştı.

İlişkili Haber
thumbnail
Veryansın Tv o belgeye ulaştı! Ankara BB’nin Ebru Gündeş konser maliyeti 69 milyon TL!
Haberi görüntüle

Konseri yapan şirketin ise Enfest Organizasyon adlı şirket olduğu görülmüştü. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim çalışmalarını da yürüten Enfest Organizasyon’un sahipleri ile Ebru Gündeş konserini organize eden Festiva Organizasyon şirketinin sahiplerinin aynı kişiler olması dikkat çekmişti.

İlişkili Haber
thumbnail
Türkiye bu kez bu belgeyi konuşacak! ABB’den Mor ve Ötesi konserine 71 milyon 520 bin TL
Haberi görüntüle

Son olarak Elips Haber’in haberine göre ABB’nin Candan Erçetin ve Murda’nın 2023 yılındaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine de 80 milyon TL harcadığı iddia edilmişti.

İlişkili Haber
thumbnail
ABB, Candan Erçetin ve Murda konserlerine 80 milyon TL mi harcadı?
Haberi görüntüle

Ardından açıklama yapan Mansur Yavaş, 17-18-19 Mayıs’taki Gülşen, Murat Boz ve Mor ve Ötesi konserlerinden sanatçılara toplam 30 milyon lira verildiğini belirtmişti.

Yavaş, Cumhuriyet’in 100. yılında 8 konser verildiğini, toplam bedelin 94 milyon lira olduğunu ifade ederek Ebru Gündeş ve ekibine 4 milyon 750 bin lira ödendiğini kaydetmişti. Belediyenin harcamalarını açıklayan Yavaş, “Tam 904 tane konser ve etkinlik yapmışız. İddia edilen firmalara yaptığımız ödemeler, toplam bütçenin yüzde 39’una denk geliyor” demişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gelişmeler üzerine ABB ve İBB tarafından düzenlenen konserlerle ilgili ihbarlar üzerine inceleme başlatmıştı.

İlişkili Haber
thumbnail

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin konserlerine soruşturma başlatıldı: Mansur Yavaş’tan ilk açıklama

Haberi görüntüle

Yavaş, belediyenin düzenlediği konserlerin İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından incelenmesinin ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulunmuştu.

Yavaş, “Gelin gerçeklere hep beraber verilerle bakalım. Çünkü rakamlar asla yalan söylemez” ifadelerini kullandığı paylaşımında, 2014-2019 (AKP dönemi) arasındaki etkinlik sayısı ve harcanan paralar ile 2019-2024 arasındaki (CHP dönemi) etkinlik sayıları ve harcamaları karşılaştırmıştı.

İlişkili Haber
thumbnail

Mansur Yavaş’tan ‘konser’ karşılaştırması… AKP dönemindeki harcamaları açıkladı

Haberi görüntüle

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!