ABD ile Rusya heyetleri arasında, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gerçekleşen görüşme sona erdi. Açıklama Rusya Dışişleri Bakanlığından geldi.
Rus haber ajansı TASS’ın bir Rus yetkiliye dayandırdığı habere göre, iki heyet ortak bir bildiri üzerinde çalıştı.
Görüşmede Ukrayna Savaşı’nın nasıl bitirileceği konusunun ana gündem olması bekleniyordu.
Görüşmelerde Rus heyetine, Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Grigoriy Karasin ile Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktör Danışmanı Sergey Beseda liderlik ediyor.
Öte yandan, ABD heyetinin, ABD Dışişleri Bakanlığı Politika Planlama Direktörü Michael Anton’un başkanlığında olacağı ve ek olarak ABD’nin Ukrayna Özel Temsilcisi Keith Kellogg’un yardımcıları ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz’un da heyette yer almasının beklendiği ifade edildi.