ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Washington yönetiminin Zengezur Koridoru konusundaki teklifini kamuoyuna duyurdu.
Barrack, “Biliyorsunuz, 32 kilometrelik bir yol için tartışıyorlar. Bu artık bir şaka değil. ABD gelip, ‘Tamam, bu işi biz devralalım’ diyor” ifadelerini kullandı.
“32 kilometrelik yolu 100 yıllığına bize verin, siz de ortak kullanın.” teklifi sunan Barrack, “Türkiye, tıpkı Azerbaycan ve Ermenistan gibi, tüm bunların ortasında. 32 kilometrelik yol için tartışıyorlar ama bu şaka değil. Bu on yıldır devam ediyor -32 kilometrelik yol. Yani olan şu ki, Amerika gelip diyor ki, ‘Tamam, biz devralalım. 32 kilometrelik yolu bize yüz yıllık bir kira sözleşmesiyle verin, siz de paylaşabilirsiniz.” dedi.
Konuya ilişkin Middle East Eye’a konuşan bir kaynak ise, Zengezur Koridoru’nun üçüncü bir tarafça yönetilmesi fikrinin ilk olarak Türkiye tarafından gündeme getirildiğini belirtti.,
Umarım tarih bizi Asya’nın güvenilmez alçağı olarak mimlemez!5000 yıldan beri dememiş diyememişti!
Bu ne cüret! Bu milletin bu kadar aşağılanması ve buna böylesine sessiz kalınması kusacak derecede miğdemi bulandırıyor! Kan beynime sıçrıyor! Böyle haberleri okuduğumda neredeyse sıkmaktan dişlerimi kıracak, avıklarımı kanatacağım! Dilerim sana bunu söyleyecek rahatlığı veren kansızlar, tez zamanda kahrolup yok olsunlar!
32.paralel 32km lik yol.Bu bir dejavu değilse nedir?
Burada Besim Tibuk’un guzel vecizelerini armagan ediyorum ABD’ye
Bunu ciddi devlet adamı söylemez Gerekirse KANLA CANLA ALIRIZ
Sen git kendi pisliğin de boğul terbiyesiz ukala sığır çobanı