1. Haberler
  2. Gündem
  3. Abdullah Gül, Kraliyet’in fonladığı OCIS toplantısına katıldı

Abdullah Gül, Kraliyet’in fonladığı OCIS toplantısına katıldı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere tarafından fonlanan ve Kraliyet’in himayesindeki Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.

featured

İngiltere tarafından fonlanan ve kısa adı OCIS olan (Oxford Center for Islamic Studies) Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin 40. kez düzenlenen yıllık yönetim kurulu toplantısına 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. 1985 yılında kurulan OCIS, aralarında Suudi Arabistan’dan Prens Türki Al – Faisal, Malezya’dan Sultan Nazrin Shah, Kuveyt’ten Shaikh Mohammed Al-Sabah, Muhammed Sa’ad Abubakar (Sokoto Sultanı), Endonezya Başbakan Yardımcısı M. Jusuf Kalla gibi İslam coğrafyasından çeşitli devlet adamlarının yönetim kuruluyla idare ediliyor. Merkez’in kendi websitesinde aktarılan bilgilere göre “İslam ve Müslüman topluluklar üzerine çalışmalar yaparak küresel akademik camiada büyük bir öneme sahip.” Yine aynı sitede Merkez, “İslami ilimlerin yanı sıra sanat, beşeri bilimler ve sosyal bilimler gibi geniş bir yelpazede araştırmalara destek veriyor.” ifadelerine yer veriliyor.

KRALİYET AİLESİ DE DESTEKLİYOR

OCIS, İngiltere Kraliyet Ailesi’nin de desteğini alıyor. Kral Charles’ın da merkeze özel ilgi gösterdiği biliniyor.

FETÖ ARGÜMANI DİNLER ARASI DİYALOG TEMASI

Merkezin websitesinde yer alan bilgilere göre OCIS, İslam kültürü, İslam medeniyeti ve günümüz Müslüman dünyasının modern sorunlarına dair konferanslar, seminerler, çalıştaylar, dersler, sergiler ve akademik çalışmalar düzenliyor. Merkez, bir dönem FETÖ’nün kullandığı “dinler arası diyalog” argümanını kullanıyor.

BURS DAĞITIYOR

OCIS, gerekli yeterliliği sağlayan öğrencilere burs veriyor. Merkezin “hedefleri ve stratejisi” doğrultusunda olması koşuluyla, başvuru sahibi tarafından belirlenecek konularda yapılan araştırmaları destekliyor. Merkezin websitesinde burs ile ilgili şu bilgiler yer alıyor:

“Misafir araştırmacılar, Merkez’in küresel bağlamda İslam’ın ve çağdaş Müslüman toplumların kültür ve uygarlığının daha bilinçli bir şekilde anlaşılmasını teşvik eden hukuk, ekonomi, sanat, kültür, din, mimarlık, finans ve bankacılık alanlarında akademik faaliyetlerin tanıtımına katkıda bulunmaya istekli olmalıdır. Araştırma süresince misafirler mesleki ağ kurmaya yönelik etkinliklere katılacak, seminerler verecek, Merkez’in ve Oxford Akademik Kültürünün parçası olacaklardır.”

BURS İÇİN NELER GEREKİYOR?

T.C. vatandaşı olmak ve çalışma sonunda Türkiye’ye geri dönmek

Kişisel, entelektüel ve kişilerarası niteliklere ve geleceğin liderleri, etkili kişileri arasında yer alma potansiyeline sahip olmak

Başvuru sırasında lisansüstü (PG) düzeyinde (tercihen doktora düzeyi veya ilgili alanda eşdeğer eğitim/iş tecrübesine) sahip olmak

Kayda değer mesleki ve / veya akademik araştırma deneyimine sahip (5+ yıl);

Birleşik Krallık ve Majestelerinin Hükümetinden son 5 yıl içinde başka bir fon almamış olmak. (Daha önce fon almış olan adaylar, ilk ödüllerinin üzerinden beş yıl geçtikten sonra tekrar başvuruda bulunabilirler ancak kariyerlerinin o noktadan sonraki kariyer ilerleyişini göstermek zorundadırlar)

İyi derecede İngilizce yeterliliğine sahip olmak. Kabul edilen testleri öğrenmek için lütfen web sayfamızı ziyaret ediniz.

Kaynak: Aydınlık

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Hain yetiştirilen yer.Bunu görelim artık.

    Cevapla
Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!