Bölücü açılım sürecine ilişkin tartışmalar devam ederken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, TBMM’de kurulan komisyona ilişkin eleştirilerde bulundu.
Çankaya Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi’nde yapılacak kreşin temel atma töreninde konuşan Yavaş, “Yani hukukun uygulanmadığı, anayasanın uygulanmadığı, böyle bir ülkede acaba komisyon ne karar alacak ben gerçekten merak ediyorum. Bu benim kişisel fikrim ve aynı zamanda da şu anda bugün yine bir konuşmasında iktidarın önemli isimlerinden birisi anayasanın 3 maddesinin değişmesinden falan bahsediyor. Ben şu fikirdeyim, eğer iktidar bugün bir şekilde yanına diğer siyasi partileri çağırıyorsa daha örneklere bakarak söylüyorum sadece kendi kişisel ikbali içindir, iktidarların devamı içindir. Bunu aklımızdan çıkarmayalım” ifadelerini kullandı.
CVP LİDERİ ÖZ: MİLLETİN YANINDA YERİNİZİ ALIN
Cumhuriyetçi Vatanseverler Partisi (CVP) Genel Başkanı Serkan Öz’den, Yavaş’ın ‘komisyon’ eleştirilerine yanıt geldi.
Daha önce yaptığı açıklamada CHP’li belediye başkanlarına “CHP’nin tüm karar mekanizmalarınca ilgili ihanet komisyonundan geri çekilme kararı almadıkları takdirde, CHP’den istifa edeceklerine dair irade beyanlarını kamuoyuna açıklayınız” çağrısında bulunduğunu hatırlatan Öz, Yavaş’a “Türk milletinin geçtiği bu yıkım günlerinde milletin yanında yerinizi alın” diye seslendi.
CVP lideri Öz, paylaşımında şunları kaydetti:
“Sayın Mansur Yavaş, 10 gün önce CHP‘li bütün belediye başkanlarına yaptığım açık çağrı aşağıdadır. Bu sürede geldiğiniz eleştiri noktası sizler açısından olumlu ancak Türk milleti için yeterli değildir. Bir on gün daha bekleyip ‘ihanet’ komisyonunun görevini tamamlamasına olanak tanımadan CHP’den istifanızı verin, diğer belediyelere örnek olun, çağrı yapın ve bu şer cephesine adınızı kirli harflerle yazdırmak yerine tarihin kayıtlarına şerefinizle geçin. Türk milletinin geçtiği bu yıkım günlerinde milletin yanında yerinizi alın. Milletin sizden beklediği görev budur.”
Sayın @mansuryavas06, 10 gün önce @herkesicinCHP ‘li bütün belediye başkanlarına yaptığım açık çağrı aşağıdadır. Bu sürede geldiğiniz eleştiri noktası sizler açısından olumlu ancak Türk Milleti için yeterli değildir. Bir on gün daha bekleyip “ihanet” komisyonunun görevini… https://t.co/y75BrZwCPr
— Serkan Öz (@CVPSerkanOz) August 11, 2025

biz olmasak kapalı kapılar ardında ne konuştuklarını bilemeyiz diyen muhalefetin başında bulunan zat, komisyonun son açıklamalarını gözden kaçırmış gibi,ne diyor 10 yıl süreyle bu tutanaklar dışarı çıkamaz,hakkında açıklama yapılamaz diyor. Peki sayısal üstlük yani karar alma insiyatifi kimde, muhalefetin başında bulunan zat sayı saymasını bilseydi üstünde oturduğu koltuğun hakkını verir bu ihanet sürecine dahil olmazdı.Ondan beklenmeyecek hareketi başkalarından beklemek saflık olur