Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, “Gerçek olamayacak kadar iyi bir adam: Tom Barrack” başlıklı yazısında ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack’tan övgüyle bahsetti.
Hakan, yazısında şu ifadeleri kullandı:
“İsrail’in nefret ettiği bir adam Tom Barrack. Çünkü Suriye’nin birliğinden yana. Çünkü İsrail’in Suriye’deki kaos planına karşı. Çünkü Suriye’nin güçlü bir ulus devlet olmasını istiyor. Çünkü İsrail’in Suriye’yi parçalamasına geçit vermiyor. Çünkü Suriye’de Türkiye’nin tezlerine yatkın. İsrail, sırf bu yüzden kendisini istemiyor. Adını duyduğunda tüyleri diken diken oluyor İsrail yönetiminin. Trump’a sürekli Tom Barrack’ı kötülüyorlar. Görevden alınsa… Bayram edecekler.
Türkiye açısından bakıldığında ise… Tom Barrack için sadece şu söylenebilir: “Too good to be true.” Yani gerçek olamayacak kadar iyi. Her “gerçek olamayacak kadar iyi” olan, herkesi olduğu gibi beni de huylandırır. Tom Bey’e azıcık kuşkuyla yaklaşmamın tek nedeni bu yani. Gerçek olamayacak kadar iyi bir adam: Tom Barrack”
HAKAN FİDAN DA ÖVMÜŞTÜ
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da NTV’de katıldığı canlı yayında, Barrack’tan övgüyle bahsedip “ABD’nin bölgede yapıcı bir rol oynadığını gördük. Sayın Trump’ın bölgeye gönderdiği ve ABD’nin Suriye Temsilcisi olarak atanan Tom Barrack, belli bir tarafsızlığı yansıtma gayretinde olan yeni bir yaklaşımın temsilcisi. Yıllardır beklediğimiz özgün bir vizyon” demişti.
BARRACK ‘GÜÇLÜ ULUS DEVLETLER TEHDİTTİR’ DEMİŞTİ
Tom Barrack, İsrail’in Suriye’ye saldırılarının zamanlamasının kötü olduğunu ve güçlü bir merkezi devlet tarafından kontrol edilmesindense Suriye’yi “parçalanmış ve bölünmüş” görmeyi tercih edeceğini söylemişti. Barrack, “Güçlü ulus devletler bir tehdittir. Özellikle Arap devletleri, İsrail için bir tehdit olarak görülür” ifadesini kullanmıştı.
Barrack, Anadolu Ajansı’na (AA) 30 Haziran’da verdiği röportajda da “Dedem 1900’lerde Osmanlı pasaportuyla ve cebinde 13 lira ile Amerika’ya gitti. DNA’mın geldiği yere dönmek ayrıcalık ve onur. Osmanlı İmparatorluğundaki ‘millet sistemi’ yüzlerce yıl farklı grupların merkezi sistemde varlıklarını sürdürmelerine imkân verdi. Türkiye, tüm bunların merkez noktası olabilir, Suriye’de gördüğünüz üzere” diyerek Osmanlı millet sistemini övmüştü.


Osmanlıcılık bal tuzağı kurmuş adam, ilk düşen sinek Ahmet Hakan olmuş.
yine guzel yaglamis. greencard veya vize basvurusu var herhalde.