CHP’li Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, 2013 Gezi Parkı eylemleri sırasında katledilen Ali İsmail Korkmaz’ı sosyal medya hesabı üzerinden “Ali İsmail’in hayalleri, umutları ve adalet arayışı bizlere daima ilham verecek” ifadeleriyle andı.
Dedetaş’ın paylaşımına AKP’den çirkin paylaşımla yanıt geldi. AKP Üsküdar Gençlik Kolları’ndan yapılan paylaşımda “Eren Bülbül, Aybüke öğretmen, Necmettin Yılmaz ve daha nice şehitlerimiz için kör, sağır ve dilsiz olanlar devlete baş kaldıranlardan ilham alıyor. Çünkü partinizin temelinde bu anlayış var. Size ancak teröristler ve örgüt mensupları ilham verebilir” ifadeleri kullanıldı.
İşte o paylaşım:
ALİ İSMAİL KORKMAZ KİMDİR?
Ali İsmail Korkmaz, 18 Mart 1994 tarihinde Hatay’da dünyaya geldi. Üniversite öğrencisi olan Korkmaz, Eskişehir’de Gezi Parkı protestoları sırasında 2 Haziran gecesi sivil giyimli kişiler ve sivil polisler tarafından tarafından sopalarla saldırıya uğradı. Darp edildikten sonra kaldırıldığı hastanede 38 gün komada kaldıktan sonra 10 Temmuz 2013 tarihinde yaşamını yitirdi.
Ali İsmail Korkmaz’ın vefatından sonra Eskişehir’de heykeli dikildi. Yaşamını yitirdikten sonra Türkiye’nin birçok ilinde protesto gösterileri yapıldı. Fenerbahçe taraftarları ise “Ali İsmail Korkmaz” marşını besteleyerek çeşitli maçlarda bu marşı söylediler.
DAVA SÜRECİ
Dava, güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye alındı. 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 21 Ocak 2015’te görülen karar duruşmasında sanık polis memurları Mevlüt Saldoğan’a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut’a 10 yıl hapis cezası, fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever’e 6’şar yıl 8’er ay hapis cezası verildi.
Yargıtay bu kararları onadı, polis memuru Hüseyin Engin ise beraat etti. Engin’in cezasını Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi bozdu. 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 5 Nisan 2017’de yeniden yargılanan Engin, ‘Kasten basit yaralama’ suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası alıp, hükmün açıklanması geriye bırakıldı.
YENİDEN YARGILAMA
Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi Hüseyin Engin’e verilen karara itiraz edip, dosyayı AYM’ye taşıdı. AYM, geçen yıl ağustos ayında Korkmaz’ın ailesinin ‘Eziyet yasağı ihlal edildi’ başvurusunu kabul edip polis Hüseyin Engin’in yeniden yargılanmasına karar verdi.
Dosya tekrar Kayseri’ye gönderildi. 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde polis memuru Hüseyin Engin duruşmaya katılmazken, Ali İsmail Korkmaz’ın şikayetçi annesi Emel, babası Şehap, ağabeyi Gürkan Korkmaz ile şikayetçi avukatları salonda hazır bulundu.
MAHKEME ‘KASTEN BASİT YARALAMA’ DEDİ
Savunmaların ardından duruşma savcısı mütalaasını açıkladı. Savcı, Anayasa Mahkemesi kararının uygulanması ve eski karar gibi sanık Hüseyin Engin’in maktul Ali İsmail Korkmaz’a yönelik eyleminin ‘Nitelikli kasten yaralama’ suçunu oluşturduğu gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatlarından Ayhan Erdoğan ise suçun insanlığa karşı işlendiğini, bu yüzden sanığın ‘Eziyet’ suçundan cezalandırılması gerektiğini söyledi. Mahkeme heyeti, sanık polis memuru Hüseyin Engin’i, ‘Kasten basit yaralama’ suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıp, cezayı bu kez ertelemedi.
AİLE KARARA İTİRAZ ETTİ
Ali İsmail Korkmaz’ın şikayetçi yakınlarının avukatları karara itiraz ederek, dosyayı Yargıtay’a taşıdı. Ailenin avukatlarından Ayhan Erdoğan, itiraz dilekçesinde sanığın ‘Eziyet’ suçundan cezalandırılması gerektiğini belirtti.
Şaşırdık mı…okuduğu halde öğretmen olamayan ve bunalıma giren kız çocuğu için bunlardan biri ne yazmıştı..”CHP bir oy kaybetti”.
Bu zihniyetdekilerin, bu çocukların ailelerinin yaşadıklarını yaşamaları dileğiyle..(hoş onda bile anlamayacaklardır ya)
Devlete kimin baş kaldırdığını sayenizde gördük öğrendik. Boş insanlar topluluğu!
Artık işlenen suçları alakasız konulara bağlayarak kurtulma devri kapanıyor.
Yorumum yayınlanmamış yazık.O kadar şiddet içeriyordu yani AKP şeysi düşün.Ama şöyle söyliyeyim alayınızı toplayıp Irak Suriye operasyon bölgelerinde 48 aylık mecburi askeri hizmete alırdım.Ne ağlar ne sızlar Ali bizi affet derdiniz Muaviye gibi sormayın!