AKP’de milletvekili aday listesinin ilan edilmesinin ardından Ordu’dan itiraz geldi.
Partinin Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, şehrinden aday gösterilen isimlere karşı çıktı.
Tomakin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ı etiketleyerek şu ifadeleri kullandı:
“Yüzyılın seçimine yaklaşık bir ay kaldı. Aday listelerimiz Genel Merkez tarafından ilan edildi ancak İl Başkanı olarak bulunduğum şehirde sorumluluğu üzerinde taşıyan birisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ancak buradan seslenme şansım var çünkü sesimiz ulaştırılmıyor.
Ordu halkı aday listelerimize çok ciddi bir şekilde itiraz ediyor.
Ordu’da yapılmış bunca işlerin üzerinden böyle bir aday listesi ile milletimizin karşısına çıkmanın, seçim günü akşamı Ordu ilimizde milletvekili seçimlerinde yaşayabileceğimiz riskleri açıkçası üstlenmek istemiyorum.
Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanım, sesimizi duymanızı ve geldiğimiz noktada istifanın eşiğinde olduğumuzu arz ediyor, takdir ve talimatlarınızı bekliyoruz.”
Yüzyılın seçimine yaklaşık bir ay kaldı. Aday listelerimiz Genel Merkez tarafından ilan edildi ancak İl Başkanı olarak bulunduğum şehirde sorumluluğu üzerinde taşıyan birisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ancak buradan seslenme şansım var çünkü sesimiz ulaştırılmıyor.@RTErdogan
— Halit TOMAKİN (@halittomakin) April 10, 2023
GÖREVDEN ALINDI
AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin görevden alındı. AKP Teşkilat Başkanlığı, bu göreve Selman Altaş’ın atandığını açıkladı.
KİMLER ADAY GÖSTERİLMİŞTİ?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer‘in birinci sırada yer aldığı Ordu milletvekili adayları, İbrahim Ufuk Kaynak, Mustafa Hamarat, İsa Yüksel, İsa Gül ve Samet Özdemir olarak açıklanmıştı.
Al işte istediğim adamlar seçilmedi istifası daha.
o kapasite bile yok ki, gorevden almislar artisti.