AKP’den İstanbul Sözleşmesi açıklaması

featured

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündeminde konuşulan İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çelik, “Ne kadını korumayı ne de aileyi korumayı terk edeceğiz. Rapor Cumhurbaşkanımıza sunulduğunda karar verilecektir.” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik soruları yanıtladı.

Çelik’in İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili açıklamaları şöyle:

“Onunla ilgili çalışmamız devam ediyor. Biz nezih dille kadınların hakkını ihlal etmeden söylenenleri takip ediyoruz. Kadını korumak ve güçlendirmekle ilgili yaklaşımla aileyi korumak arasında bir çelişki görmüyoruz. AK Parti aynı zamanda Türkiye’nin en güçlü siyasi hareketidir. Cumhurbaşkanımızın yaklaşımından önce kadının kamusal alana çıkarılması kötü durumdaydı. Biz buradaki eleştirileri kaygıların hepsini değerlendirerek amacımız kadını korumak ve güçlendirmek aynı zamanda aileyi de korumaya çalışmaktır. Bütün kadın örgütlerindeki arkadaşlarımızın görüşlerine açığız. Bu süre içerisinde Cumhurbaşkanımız partimizin yıldönümünde yine söyledi. Bizim üzen şey kadınlarımıza yönelik hakaret dili kullanılmasıdır. Bunun herhangi bir şekilde izahı olmaz. İkincisi hem sözel hem de fiziki açıdan çok sayıda üslup kullanan kişilerin olduğunu görüyoruz. Bu çok üzücü bir şeydir. Toplumda kadınların verdiği mücadelede, siyasetin verdiği mücadelede çok aşama kaydedilmiştir.

Arkadaşlarımızın çalışması sonunda ne karar verirsek verelim, kadını koruma ve güçlendirme ve aileyi koruma şeklindeki denge ve birbirini tamamlayan siyasetten vazgeçmeyeceğiz. Ne kadını korumayı ne de aileyi korumayı terk edeceğiz. Rapor Cumhurbaşkanımıza sunulduğunda karar verilecektir.”

AKP’den İstanbul Sözleşmesi açıklaması

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!