1. Haberler
  2. Gündem
  3. AKP’li belediyelerin ‘tarihçi yazar’ı diplomasız çıktı… İstanbul Üniversitesi açıkladı

AKP’li belediyelerin ‘tarihçi yazar’ı diplomasız çıktı… İstanbul Üniversitesi açıkladı

Osmanlı arşivleri üzerine yaptığı araştırmalarla ilgili AKP’li bazı belediyelerde 'Tarihçi Yazar' sıfatıyla dersler veren, ortaokul ve liselerde ise çeşitli söyleşilere katılan Nermin Taylan Erkutlu diplomasız çıktı. Erkutlu'nun biyografisinde yer aldığı şekilde “İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü" mezunu olmadığı İstanbul Üniversitesi tarafından açıklandı. Haberimiz üzerine açıklama yapan Erkutlu, CİMER'in yanıtının 'isim değişikliğinden' kaynaklandığını iddia etti.

featured

GAMZE ÇINLAR / VERYANSIN TV

Osmanlı arşivleri üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Nermin Taylan Erkutlu ismini daha önce Veryansın Tv’de duyurmuştuk.

Ümraniye Belediyesi tarafından 9 Kasım 2023’te düzenlenen “Arşiv Belgeleri Işığında Filistin Gerçeği” isimli bir program için hazırlanan afişlerde “Akademisyen Yazar” olarak tanıtılan Erkutlu’nun aslında akademisyen olmadığını yazmıştık. Veryansın Tv konuyu Ümraniye Belediyesi’ne de sormuş ve “sehven yapıldı” yanıtını almıştı. Haberimiz üzerine program duyurusunda “Akademisyen yazar” ibaresi kaldırılarak, “Tarihçi Yazar” yazılmıştı.

İlişkili Haber
thumbnail

AKP’li Ümraniye Belediyesi’nden sahte ‘akademisyen’ reklamı… ‘Sehven’ dediler

Haberi görüntüle

AKP’Lİ BELEDİYELERDE DERS, OKULLARDA SÖYLEŞİ

Nermin Taylan Erkutlu bazı AKP’li belediyelerle işbirliğini halen “Tarihçi Yazar” sıfatıyla sürdürüyor. Gaziosmanpaşa ve Başakşehir gibi bazı AKP’li belediyelerde ‘Osmanlı Tarihi ve Tarih Okumaları’ dersleri veriyor. Ortaokul ve liselerde söyleşilere katılıyor.

TV PROGRAMI SUNUYOR, KALYONCULARIN MERKEZİNDE KONFERANSLAR VERİYOR

Yeni Şafak’ın da dahil olduğu Albayrak Medya grubunun dergilerinden Derin Tarih’te de yazıları bulunan Erkutlu, Turkuvaz Medya’ya ait VAV TV’de her hafta düzenli yayınlanan ‘Yön Veren Komutanlar’ isimli programı sunuyor. Kalyoncu ailesine ait Kalyon Kültür Merkezi’nde de konferanslar düzenliyor. Ayrıca 15 civarında ‘tarih’ araştırması kitabı da bulunuyor.

BİYOGRAFİSİNDEKİ HİLE ORTAYA ÇIKTI

Erkutlu’nun internette bulunan özgeçmişlerinde “İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun” olduğu belirtiliyordu. Kendi sosyal medya hesaplarındaki biyografisinde ise ‘ilk, orta ve yükseköğrenimini İstanbul’da tamamladığından’ bahsediliyor.

Yine konferanslar verdiği Kalyon Kültür’ün resmi sitesindeki biyografisinde de “İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu” olarak tanıtılıyor.

‘DOÇENT DOKTOR’ OLARAK DA TANITILMIŞ

Erkutlu’nun okullardaki bazı söyleşilerde ise ‘Doç. Dr.’ olarak tanıtılmış olduğu da görülüyor.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YANITLADI: DİPLOMASI YOK

Ancak Nermin Taylan Erkutlu’nun aslında İstanbul Üniversitesi’nden bir mezuniyetinin olmadığı ortaya çıktı.

Veryansın Tv’nin edindiği bilgilere göre bazı vatandaşlar CİMER’e başvurarak, Erkutlu’nun İstanbul Üniversitesi mezunu olup olmadığını sordu. Ancak İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Edebiyat Fakültesi Dekanlığınca verilen yanıtta, “Nermin Taylan Erkutlu adlı kişiye Fakültemiz tarafından herhangi bir diploma verilmemiştir” denildi.

İşte CİMER’den gelen yanıtlar:

 

Nermin Taylan Erkutlu’nun sahte biyografisiyle bugüne kadar AKP’li belediyeler ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarda verdiği derslerden herhangi bir maddi menfaat sağlayıp sağlamadığı ise merak konusu.

İşte Erkutlu’nun sosyal medya hesabından duyurduğu programlardan bazıları:

NERMİN TAYLAN ERKUTLU’DAN AÇIKLAMA

Haberimiz üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Nermin Taylan Erkutlu, haberimizin “iftira” olduğunu öne sürdü. CİMER’in yanıtının isim değişikliği nedeniyle kaynaklandığını savunan Erkutlu, “Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en köklü üniversitelerinden birinden TARİH diploması olan bir tarihçiyim” ifadelerini kullandı.

Erkutlu’nun açıklaması şöyle:

“Bir internet gazetesi tarafından tarafıma atılan Diplomasız Tarihçi başlığı tümüyle yalan ve iftira olup gereğinin hukuk tarafından yapılacağını buradan bildiriyorum. İsim değişikliği sebebiyle aldıkları bir cevap üzerine yapılan haber asılsızdır.

Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en köklü üniversitelerinden birinden TARİH diploması olan bir TARİHÇİYİM. Gerek haberi yapanlar gerekse bu yalan haberle ilgili yorum yapanlardan Hukuk ve Mahkeme yoluyla hesabının sorulacağını önemle bildiririm.”

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 Yorum

  1. Akp de dıploması gerçek olanlar el kaldırsın

  2. 15 Nisan 2025, 17:05

    “Osmanlı Türkçesi” sözünü kullanan birisinin bırakın tarih öğretmeni olmasını, öğretmen olduğuna dahi inanmam. Osmanlı Türkçesi yoktur; Arapça ve Farsça kelimelerden oluşan, Arapça’ya harflere benzeyen (üstünsüz) Osmanlıca yazı vardı Osmanlı devletinde. Osmanlı devletinde yaşayan Türkler dil olarak haliyle Türkçe konuşuyorlardı.

  3. Ulan bu ülkede sahte beyin cerahisi çıktı adam akp belediyelerinde TVlerinde sohber bile verdi iymi

  4. Millet yolunu buluyor biz ise ırgatlığa devam. Bende beyin cerrahıyim diye gezerim artık

  5. 13 Nisan 2025, 22:13

    Diplomasiz Tarihci,Diplomasiz Doktor,Diplomasiz Cerrah,Diplomasiz Baskan bunlari cok sükür 23 yillik AKP döneminde yasadik yasiyoruz.Eski Türkiye de özgürlük olmadigi icin Doktor dögemiyorduk,simdi dögüyoruz,eski Türkiye de firin,buzdolabi,ambulans yoktu simdi var yani sükretmek icin yeterli neden vermis bize AKP!Ekrem Imamoglu’nun 35 yillik diplomasi bir günde iptal edildi,ama yillardir arayip bulamadigimiz Erdogan’in diplomasi bizi fazla rahatsiz etmiyor.Ucuz et kuyrugunda bekleyen süslü kadin,et olmadigi icin degil ucuz oldugu icin kuyruktayim diyebiliyor.Halk ekmek almak icin bekleyen emekli,Allah tayyibi basimizdan eksik etmesin diyor.Bende diyorum ki,bizde bu zihniyet var oldugu sürece bir erdogan gider diger erdogan gelir.

  6. Bu sahtekarlik olmuyorum? Nerede bu AKP Savcilari? Niye bu sahtekar tutuklanip Silivriye atilmiyor. Sahtekarligin kadini veya erkeyi olmaz. Sahtekar sahtekardir ve kanunlarda cezası bellidir. Niye hiç bir Savci harekete geçmiyor, geçemiyor? Sürülmekten mi i korkuyorsunuz? Sizin bu korkunuz bakın ülkeyi nerelere surukledi.

    • 17 Nisan 2025, 11:39

      Onlar da aynı dağın yeli de o nedenle…
      1984 yılından itibaren bütün ÖSYS sonuçları tek tek incelenecek; sümüklü hainin avanesi ve devleti yönetenler tarafından kimler nerelere yerleştirilmiş bir bir bulunacak; bütün diplomaları iptal edilecek; geriye dönük maddi tazminatlar tek celsede kararlaştırılarak son kuruşuna kadar faizi ile birlikte geri alınacak. Malına mülküne Türk Milleti adına el konulup hazineye devredilecek. Asil Türk Milleti’nin gariban evlatlarının hakkını gasp ederek bu şerefsizliğe sebep olanlar, destek olanlar, göz yumanlar vs. en ağır cezalara çarptırılıp Silivri Cezaevi’ne sokulacaktır.

  7. 13 Nisan 2025, 18:42

    Bu hanım kardeşimizin tarih anlatım merakı aslında doğru şekilde programa dönüşüyorsa bir fakülte diploması olmasa da başkaları için faydalı olabilir belki. Kendisi aslında fakülteye de kaydolup diploma da alabilir. Yâni asıl önemli olan gerçek tarih bilgileri veriyor mu yoksa vermiyor mu olmalıdır. Mesele sadece diploma olmamalıdır.

  8. 13 Nisan 2025, 18:24

    Tanıyoruz! Hayret, gerçekten hayret!!! Bu kadarını da beklemiyorduk

  9. 13 Nisan 2025, 16:04

    Siasal islamciligin ne kadar buyuk bir hastalik oldugunu ve engellenmez ise ne kadar cabuk yayilacagini uygulmayala gormus olduk. Ataturk’un teorik olarak soyledigi seyleri pratik olarak yasadik. Bundan sonra bize dusen bir daha boyle bir hastaligini gelmesini tamamen onlemektir. Hastaligi olduktan sonra duzeltmek zordur, onlemek gerekir.

  10. Bir adet savcı aranıyor!!!

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!