Adıyaman Başsavcılığından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan İsias Otel ile ilgili basında ve kamuoyunda yanlış bilgilerin aktarıldığı belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Bahsi geçen otel sorumluları ile ilgili derhal soruşturma başlatılmış olup gerekli tüm inceleme ve araştırmalar titizlikle yapılmaktadır. Soruşturma kapsamında şu aşamada otel sorumluları olan Ahmet Bozkurt, Efe Bozkurt, Amine Bozkurt ve Şule Özbek yakalanmış olup, gerekli işlemleri için Adıyaman ilimize intikalleri sağlanmaktadır. Sorumlulukları bulunan olası diğer şüpheli/şüpheliler için çalışmalarımız titizlikle devam etmekte ve tüm tedbirler alınmaktadır.”
Depremde yıkılan otelde 35 kişilik Kuzey Kıbrıslı ortaokul voleybol takımı kafilesinden kurtulan olmamıştı. 43 kişilik rehber grubundan 30’u da enkaz altında kalarak yaşamını yitirmişti.
OTELİN SAHİBİ AKP’Lİ
10 katlı otelin sahibi Bozkurt ailesinin AKP’ye yakınlıkları gündeme gelmişti. Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre, otelin bağlı bulunduğu İsias Otelcilik Turizm ve Taşımacılık İnşaat Ticaret Sanayi Anonim şirketinde büyük ortak konumunda bulunan Mehmet Fatih Bozkurt’un 2014-2019 yılları arasında AKP’den Adıyaman Belediye Meclisi Üyesi olarak görev yaptığı ortaya çıkmıştı. Otelin sorumlusu olarak bilinen Ahmet Bozkurt, 24 Haziran seçimlerinde İSİAS Otel binasına dev Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pankartını astırarak destek vermesiyle gündeme gelmişti.
Ahmet Bozkurt, 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Fırat ve AKP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin’in yaptığı ziyaret sırasında “AK Parti davası, ülke davasıdır, biz bu davaya destek veriyoruz. Ailece AK Parti’nin yanındayız” demişti. Bozkurt aynı zamanda Adıyaman TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyesi .
burdan alınır arka kapıdan salınır.