Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 79 kişi hayatını kaybetti.
Faciaya ilişkin devam eden soruşturma kapsamında aralarında Bolu Belediye Başkanı Yardımcısı Sedat Gülener’in de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.
‘OTEL, BOLU BELEDİYESİ’NİN SINIRLARINDA DEĞİL’
Faciaya ilişkin Bolu Belediyesi ile Kültür ve Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında “yetki” tartışması devam ediyor. Son olarak AKP’li Şamil Tayyar’dan dikkat çeken bir çıkış geldi.
Katıldığı televizyon programında konuşan Tayyar şu ifadeleri kullandı:
“Bu otel, Bolu Belediyesi’nin sınırlarında değildir. İl belediye başkanı kendi sınırları içinde hareket eder. Bu otelin olduğu yer dışarda bir köy içindedir. O köy il özel idaresi sınırları içindedir. Bolu Belediye Başkanı orada bakkal bile mühürleyemez. Böyle bir mühürleme yetkisi yoktur.
‘TURİZM BELGELİ İŞLETMELERİN DENETİMİ BAKANLIĞA AİTTİR’
Ama burası bir büyükşehir belediyesi olsa idi Bolu Belediye Başkanı çok rahat işlem yapabilirdi. Turizm belgeli işletmelerin denetimi Turizm Bakanlığı’na aittir. Turizm bakanlığı bu yetkisini ilgili birimler aracılığıyla yürütebilir. Örneğin, bir yangın denetimi ile ilgili bir ihtiyaç var ise bunu Bolu Belediyesi’nden isteyebilir. Belediyeler sadece inşaat ve yapı ruhsatı verebilir. Bu otel belediye sınırları dışında olduğu için ruhsat il özel idaresi vermiştir.”
CEM KÜÇÜK TERSİNİ SAVUNDU
Cem Küçük ise Şamil Tayyar’ın tam tersi açıklamalarda bulundu. Cem Küçük “İtfaiye raporu belgesi eksik varsa küçük şehir de olsa belediye orayı mühürleyebilir. Evrak eksikse sınırları içinde çalıştırmaz” sözleriyle Şamil Tayyar’a yanıt verdi.
Şamil Tayyar ise ” Yapı ruhsatını kim veriyorsa denetimi o yapar. Belediye o bölgede bir şey yapamaz” diye konuştu.
Her köfteye maydonoz olan FETÖcü ….
Kazancın – insandan,doğadan,kanun ve yönetmelikler den daha üştün tutulduğu yönetim anlayışının sonuçları.
Liyakatsiz yandaş sınıf yönetiminin bedelini toplumun bütün sınıfları öder.