AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AKP’nin İstanbul İl Başkanı adayının Osman Nuri Kabaktepe olduğunu duyurdu.
AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda istişare toplantısı yapıldı.
Toplantıya AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcıları Fatma Betül Sayan Kaya, Vedat Demiröz ve Erkan Kandemir, İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, milletvekilleri, 3 kademe il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve İstanbul İl Başkanı adayı Osman Nuri Kabaktepe katıldı.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 24 Şubat Çarşamba günü yapılacak 7. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde Osman Nuri Kabaktepe’nin İl Başkanlığına aday olarak belirlendiğini açıklamıştı.
ALBAYRAK ETKİSİ Mİ?
Hazine ve Maliye Bakanlığından istifa eden ve bir süredir ortalıkta gözükmeyen Berat Albayrak’ın desteklediği Bayram Şenocak hakkında belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olumsuz rapor verdiği öne sürülmüştü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP’nin İstanbul’daki bir numaralı ismi ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya ziyaretinin perde arkasının da il başkanlığı konusu olduğu gündeme gelmişti.
İddialara göre Göksu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a il başkanlığı için İstanbul Maarif Vakfı Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’yi önerdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu teklife sıcak baktı. Bunun yanında Osman Nuri Kabaktepe de o görüşmedeydi.
Günün ilerleyen saatlerinde Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, “24 Şubat Çarşamba gerçekleştireceğimiz AKP İstanbul 7. Olağan İl Kongremizde aday olmayacağımı, görevimi başka bir dava arkadaşıma devredeceğimi tüm kamuoyuna duyururum. Liderimiz Sayın RTErdogan’ın öncülüğünde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz için Durmak Yok Yola Devam!” ifadelerini kullandı.
Ne davası yahu. Hala dava kafasındalar. Bu ülkede bir tek dava vardır, Atatürk ve Cumhuriyet.