1. Haberler
  2. Manşet
  3. Ali Koç: Taraftar, hükümeti desteklemek zorunda değil

Ali Koç: Taraftar, hükümeti desteklemek zorunda değil

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç "Hükümetle devlet aynı şey değil. Taraftar hükümeti desteklemek zorunda değil. Adaletsiz bir karar alındı. Kayserispor camiası ile sorunumuz yok. Ama bu kararı kimlerin aldırttığını biliyoruz." dedi. Öte yandan Başkan Koç, "4 tane bakan 'selfie' verince siyaset olmuyor mu?" ifadelerini kullandı.

featured

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Hükümet istifa” sloganlarının ardından alınan “taraftarsız maç” kararlarına sert tepki gösterdi. Başkan Koç, “4 tane bakan ‘selfie’ verince siyaset olmuyor mu?” dedi.

Koç, şöyle konuştu:

“Hükümet lehine bir tezahürat olsa bu karar alınacak mıydı? Devlet ile hükümet nedir bunu bilmek gerekir. Hükümetler gider hükümetler gelir kalıcı olan devlettir. Tüm kulüplere sesleniyorum. Siz de konuşun. Yarın sizin de başınıza gelir.

Çıkarılan şey, ‘Siz stadyumunuzda böyle mi bağırıyorsunuz, biz de sizi cezalandırıyoruz’. Ne yapacaksınız, her maçı mı kapatacaksınız? Böyle polisiye tedbirlerle kimse halkın iradesinin karşısına geçemez. Biz bunun hesabını soracağız.

Herkes Devletinin yanındadır ama herkes hükümetin yanında olmak zorunda değildir!

Bazılarının kol kola gezdiği FETÖ ile biz mücadele ederken iyiydik de ‘Hükümet İstifa’ diye bağırınca mı kötü olduk?”

‘VAZGEÇİLMEZ TEK TARAFIMIZ…’

“Fenerbahçe siyasetin tarafı değildir! Bizim vazgeçilemez tek tarafımız; Ülkemizin, devletimizin ali menfaatleri ve milli değerlerine olan aidiyet ve saygıdır. Silinmez Atatürkçü çizgimizdir.”

‘HESAP SORULACAĞI GÜN…’

“Böylesi bir depreme ne Türkiye, ne de başka bir ülkenin hazırlıklı olacağını düşünüyorum. Kaybımız çok. Söylenenlerden çok daha fazla kaybımız olduğunu düşünüyorum. Bu kez toparlanmak, normale dönmek uzun sürecek. Devlet, millet, hükümet, muhalefet, STK’lar… El ele, omuz omuza olmalıyız. Birbirimize en çok ihtiyacımız olan dönem. Suçlu gösterme günü değil. Bunların hesabının sorulacağı gün gelecektir ama bugün, o gün değil.”

“Kayserispor Kulübü’nün açıklamasını güzel cümlelerle süslemişler. Bunu Kayserispor mu yazdı, yoksa başkası mı yazdı bilemiyorum…”

“Bize bir bilgi tebliğ etmemişlerdi ama Kayserispor’a 1 gece evvel bilgi gitmişti. Sonraki gün 18.00 gibi açıklama yaptılar. Her şeye rağmen çok hızlıca hukuk yoluna başvurduk. Hakkımızı aradık. Mahkeme hemen karar verdi. Ardından 1 gün savunma izni verdi. Valilik de savunma yaptı. Savunmayı yapan Kayserispor değil, Kayseri Valiliği…”

‘TC VATANDAŞI OLARAK UTANIYORUM’

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Hükümet istifa diye bağıranların samimiyeti
    Sahada Türk oyuncu kalmamış takımların taraftarı olmanın hafifliğini protesto etmekten geçer…
    Pardon?
    Duyamadım?

  2. ligden çekilsin 3büyükler hatta 4büyükler yoksa boyun eğmiş olursunuz.taraftarın haklı çıkışı boşa çıkmış olur.

  3. 3 Mart 2023, 18:09

    Helal olsun,doğru konuşmuş.Ahmet Çakar,Rıdvan,Arda Federasyon başkanı bunları desteklerken iyi,seyirci hükümet istifa diye bağırınca kötü diye birşey olmaz.

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!