Almanya’dan ‘Türkiye’ye seyahat’ açıklaması

featured

Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısı süren Almanya’nın Sağlık Bakanı Spahn, korona vakalarına dair bölgelere göre günlük güvenilir rakamlar ortaya konulması halinde Almanya’nın da konuya bölge bölge bakabileceğini söyledi.

Almanya Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, Berlin’de düzenlenen, “Tatil sezonunda ve Avrupa Birliği dönem başkanlığı süresinde korona” başlıklı basın toplantısında Türkiye’ye yönelik açıklamalarda bulundu.

Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığına göre, “Pandemi konusunda Türkiye’deki gelişmeleri nasıl buluyorsunuz ve Türkiye’ye gitmek isteyenlere ne tavsiye edersiniz?” sorusu üzerine Federal Sağlık Bakanı Spahn, seyahat uyarısını hatırlatarak cevap verdi. Uyarının hâlâ devam ettiğini ancak Avrupa Birliği’nin üçüncü ülkelerden seyahati düzenleyen listesinin düzenli olarak gözden geçirildiğini ve güncellendiğini belirtti. Bu bağlamda liste gözden geçirilirken Türkiye’deki korona pandemisi bağlantılı gelişmelerin dikkate alındığını vurguladı. Alman hükümetinin seyahat bağlamında iki önemli alana baktığına da işaret eden Federal Sağlık Bakanı Spahn, bunlardan ilkinin tatil köyü veya otelde tatil, ikincisinin de aile ve yakınlarını ziyaret etmek isteyenlerin seyahati olduğunu belirtti ki her ikisinde de hijyen ve sosyal mesafe ile diğer güvenlik kurallarının geçerli olması gerektiğine vurgu yaptı. Bakan Spahn, virüsün bulaşma riskinin her iki durum için geçerli olduğuna dikkat çekti.

Alman Sağlık Bakanı, Türkiye’nin pandemiyle mücadele amacıyla çalışmalarında bölgesel rakamların detaylıca açıklanmasının önemine işaret etti. Bakan Spahn, “Türkiye eğer her gün güncellenen ve vakaların bölgelere dağılımını gösteren güvenilir rakamlar ortaya koyabilirse, biz de diğer ülkelerde ve Almanya’da olduğu gibi konuya bölge bölge bakabiliriz. Türk tarafının bunu yerine getirmek için çok çaba harcadığını biliyorum” diye konuştu.

HAFTALIK TEST KAPASİTESİ 1 MİLYON 100 BİNE ÇIKTI

Öte yandan Almanya Federal Sağlık Bakanı Spahn, test sayısının artırıldığını da açıkladı ve sadece geçen hafta yaklaşık 500 bin kişiye korona testi yapıldığını bildirdi. Alman hükümetinin korona pandemisiyle mücadeledeki bilimsel kuruluşu Robert Koch Enstitüsü’nün başkanı Prof. Lothar Wieler de, halihazırda Almanya’nın haftalık test kapasitesinin 1 milyon 100 bine çıkarıldığını duyurdu.

Almanya’dan ‘Türkiye’ye seyahat’ açıklaması

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!