1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Altaylı: Özgür Özel de ‘İmamoğlu’ diyor

Altaylı: Özgür Özel de ‘İmamoğlu’ diyor

Gazeteci Fatih Altaylı, "değişim" açıklamaları ile gündeme gelen CHP Grup Başkanı Özgür Özel için, "Parti yönetimindeki pek çok kişi gibi Özgür Özel de aslında değişimden yana ve İmamoğlu’nun şu an için en güçlü ve en önemli isim olduğunu düşünenlerden. Bunu da partideki pek çok kişi biliyor" yorumunu yaptı. 

featured

Seçim yenilgisinin ardından “değişim” açıklamaları, CHP liderliğine aday olacağı şeklinde yorumlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun acele etme niyeti olmadığını belirten Fatih Altaylı, şöyle devam etti:

“Seçimden 10 ay önce İstanbul’u AK Parti’ye teslim etmeyi düşünmüyor. Ancak İmamoğlu’nun bazı kurmayları ya da İmamoğlu’nun düşüncesine değer verdiği bazı kişiler iktidarın öyle ya da böyle İstanbul’u İmamoğlu’ndan almak istediğini, CHP Genel Başkanı olursa en azından siyasi yasak getirmenin daha zor olacağını, ana muhalefet liderine siyasi yasak getirmenin hem içerde hem dışarda bedeli olacağını söylüyorlar.

Partideki İmamoğlu karşıtları ise İmamoğlu’nu Muharrem İnce haline getirmek ve ‘Genel başkana karşı saygısız, hırsı aklının ötesinde, bencil ve egosantrik biri olarak göstermek’ istiyor ve bu yolla partiden uzaklaştırmak istiyorlar. Bunu başarmaları da çok güç değil ve İmamoğlu da bunu görmeyecek kadar siyaset cahili değil.

Kemal Kılıçdaroğlu bu kafada ısrar ederken, ben CHP’de hızlı bir değişim, seçim sonuçlarına bağlı bir yenilenme beklemek için erken olduğu kanaatindeyim.”

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!