İlk kez “Müslümanın çocuğu her zaman akıllı ve edeplidir. Siz müslümanın çocuğu değil misiniz?” diyerek çocukların şort giymesine tepki gösterdiği videoyla gündeme gelen İstanbul’da bir ilkokulda görev yapan Aytaç Demir isimli öğretmen, 23 Nisan’da İstanbul açıklarında meydana gelen depremlerin sebebinin ‘fuhuş ve ahlaksızlık’ olduğunu belirtmişti.
Demir’in müfredatta olmamasına rağmen, çocuklara yanlış bilgilerle tarih anlattığı da ortaya çıkmıştı. YouTube’da videolar paylaşan sınıf öğretmeninin, ‘Osmanlı İmparatorluğu’nun Milli Mücadele kahramanları tarafından yıkıldığını’ dolaylı yoldan anlattığı görülmüştü.
Öte yandan aynı öğretmenin Andımız’ı da farklı öğrettiği görüntüler ortaya çıkmıştı.
O ÖĞRETMEN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği ve Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi (THTM), Aytaç Demir hakkında Bakırköy Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.
Yapılan açıklamada, “İlkokul öğretmeni Aytaç Demir’in dini yönlendirmeleri, giyim müdahaleleri ve müfredata aykırı anlatılarına karşı bugün, Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi ile birlikte Bakırköy Adliyesi’nde suç duyurumuzu yaptık. Çocukların üstün yararı ve laik eğitim için susmuyoruz” denildi.
İlkokul öğretmeni Aytaç Demir’in dini yönlendirmeleri, giyim müdahaleleri ve müfredata aykırı anlatılarına karşı bugün, Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi ile birlikte Bakırköy Adliyesi’nde suç duyurumuzu yaptık.
Çocukların üstün yararı ve laik eğitim için susmuyoruz. pic.twitter.com/BvAKvXlggq— Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği (@oncecocukkadin) May 22, 2025
gerçekten tiksiniyorum bu dinbaz yılışık münafık şahıslardan..