Terör örgütü PKK’nın ‘fesih’ açıklamasının ardından terörist başı Öcalan’ın ilk mesajı, Ankara’nın Tuzluçayır Mahallesinde, örgütün sözde üst düzey yöneticileri Ali Haydar Kaytan ve Rıza Altun için düzenlenen törende okundu.

‘KONGREDE ALINAN KARARLARI SAYGIYLA SELAMLIYORUM’
Öcalan’ın mesajında şu ifadeler kullanıldı:
“Değerli yoldaşlar, Büyük bir üzüntüyle Ali Haydar Kaytan ve Rıza Altun’un şehadetini duymuş ve öğrenmiş bulunmaktayım. Daha sonra yoldaşların anısına kapsamlı değerlendirmeler yapmak kaydıyla, şimdilik büyük bir saygıyla anma dileklerimi belirtiyorum.
Ulusal varlık ve demokratik komünalite mücadelemizdeki yerleri daimidir. Yeni dönemin paradigmasına ve kurumsallaşmasına da temel esinleyici değerleri olarak rollerini sonsuza kadar oynayacaklardır. Daimi yol göstericiler olarak mücadelemizde yaşatacak ve yaşayacaklardır. Bu vesileyle tarihi 12. kongrede alınan kararları ve önümüzdeki döneme ilişkin mesajları saygıyla selamlıyorum.”

PKK’nın sonuç bildirgesinde, terör örgütünün sözde kurucularından Rıza Altun ile Ali Haydar Kaytan’ın öldürüldüğü de ortaya çıkmıştı.
BAHÇELİ ÖCALAN’A TEŞEKKÜR ETMİŞTİ
22 Ekim’de terörist başına seslenerek açılımı başlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK’nın sözde ‘fesih’ açıklaması sonrası yaptığı açıklamada Öcalan’a teşekkür etmişti.


Şu anda bir şeyler kazandığınızı düşünüyorsunuz, fakat ellerinizdeki kanda boğulacaksınız.
Başkalarını bilmem, bu ucuz medyatik soytarılığa gülümseyerek geçiyor, varacağı tarihe kazınacak sefaletin boyutunu bekliyorum. Sonuç için de şimdiden, belki ben de dahil tüm canı yanacaklar adına üzülüyorum. “Komünalite mücadelesiymiş”mişş. O mücadele 1923’te tamamlandı ve “Türkiye Cumhuriyeti” başlığıyla dünyaya manifesto edildi zaten birader! Sen komünaliteyi ırkçı ve etnik hırslarına indirgememeyi öğren önce! İnsanlarımızın hayatını da emperyalizme bu kadar ucuza taşere etme artık. Kepâzeler..
Allah sonsuz belanızı versin