Ankara Filistin Dayanışma Platformuna (ANFİDAP) mensup kuruluşların, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıların protesto etmek amacıyla yarın Ankara’da “Gazze Kararlılık Yürüyüşü” düzenleneceği açıklandı.
Ankara Valiliği, kentteki tüm okullardaki müdürlere, velilere, öğrencilere ve personellere katılım için çağrı yaptı.
“İnsanlık için büyük bir tehlike haline gelen soykırımcı İsrail ve işbirlikçilerinin; ülkemiz için de bir ulusal güvenlik sorununa dönüşen saldırgan tutumları ve Gazze’de yaşanan insani kriz her geçen gün artarak devam ederken tüm Dünya bu vahşeti aralıksız protesto ederek tepkisini göstermektedir.
Bu bağlamda Ankara Valiliğinin izniyle 5 Ekim Pazar günü düzenlenecek ‘Gazze Kararlılık Yürüyüşü”nün siz değerli okul müdürlerimiz aracılığıyla personel, öğrenci ve velilere duyurulmasını, İstiklal Marşı töreni, dijital duyuru mecraları ve diğer iletişim kanalları aracılığıyla hedef kitlelerin etkinlikten haberdar edilmesi hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederim.”
ANFİDAP’a mensup kuruluşlar arasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in de kurucularından olduğu Cihannüma Derneği ve Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Vakfı da bulunuyor.
