Belçika medyasında yer alan habere göre, Belçika’nın Antarktika’daki araştırma istasyonu personelinin üçte ikisine virüs bulaştığı için bir KOVID-19 salgını ile boğuşuyor.
Belçika televizyon kanalı RTL’nin Pazar günü bildirdiğine göre, Prenses Elisabeth İstasyonu’ndaki personeller, hepsinin çift doz aşı olmasına rağmen virüse yakalandı ve karantinaya alındı.
Araştırma istasyonundaki çalışma durdurulurken, meteorlar üzerine yeni bilimsel görev de iptal edildi.
Antarktika istasyonundaki ilk KOVID-19 vakası, yeni bir grup bilim insanının gelmesinden bir hafta sonra 14 Aralık’ta tespit edildi. Kısa bir süre sonra iki yeni vaka daha ortaya çıktı.
Enfekte olan üç kişi 23 Aralık’ta araştırma istasyonundan izole edilip tahliye edilmesine rağmen, virüs yayılmaya devam etti.
Toplamda, istasyonun 30 kişilik personelinin üçte ikisi enfekte oldu ve hafif semptomları olsa bile kendilerini tecrit etmek zorunda kaldı. Çalışmaların devam edilmesi için virüsün ortadan kalkması beklenirken, en az 12 Ocak’a kadar hiç kimsenin istasyona girmesine izin verilmiyor.
Antartika’da ne döndüğünü merak eden bile yok, herkes kendi sığ dünyasında ömrünü tamamlayıp bu dünyadan göçüp gidiyor. Antartika neredeyse yüz yıldır kapalı bir kutu giriş çıkışlar tüm bölge için aşırı kısıtlı, dışarıya medya üzerinden ne servis edilirse o kadarı çıkıyor.