Bazı spor dallarının kadınların ‘fıtratına’ uygun olmadığını iddia edip, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a çağrıda bulunan Yeni Akit Yazarı Ahmet Gülümseyen, karma eğitimin tartışmaya açıldığı günlerde ilginç bir yazı daha yayımladı.
İktidara yakınlığıyla bilinen yazar, “Kulüplerin ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ sapkınlığı!..” başlıklı yazısında Fenerbahçe Spor Kulübü’nün resmi internet sitesinde yer alan, “toplumsal cinsiyet eşitliği” başlıklı programları hedef aldı.
Gülümseyen; Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kadınların hijyen ihtiyaçlarının karşılanması, kız çocuklarının eğitimi, çocuk yaşta evliliklerin, sporda kadın ve kız çocuklarının güçlenmesi gibi konuların işlendiği programlarla ilgili “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği adı altındaki ‘sapkınlığa’ çanak tutacak uygulamalar” ifadelerini kullandı.
‘BARCELONA VE FENERBAHÇE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİN REKLAM ARACI’
Gülümseyen’in yazısından öne çıkanlar şöyle:
“Başkanın taraftarını sokağa davet etme eyleminden futbolcunun vücuduna yaptırdığı dövmesine, teknik direktörünün ramazan günü futbolcusunun orucundan oyuncunun gece hayatına kadar çok sayıda ayrıntıya kadar, üzerinde titizlikle durulması gereken durumlar. Son dönemlerde moda haline getirilen ve ülkemizin değerleriyle bağdaşmayan ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ gibi sapkınlığı bu akımlara eklendi.
Kulüplerin cinsiyet eşitliği adı altındaki ‘cinsiyetsizlik’ politikası kaygı verici boyutlarda. Barcelona, ne yazık ki Fenerbahçe, Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin reklam ‘aracı’ olarak çıkıyor kamuoyunun karşısına.
‘BARCELONA’NIN TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ BAĞLANTISI’
Dünya futbolunun büyüğünden söz açıldığında, iki isim çıkıyor karşımıza; Real Madrid ve Barcelona. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusuyla, Barcelona’nın ne gibi bağlantısı olabilir? Olmaz olur mu, gizli ve saklı da değil bu yaygınlaşma, reklam ve tanıtımlarla sağlanıyor. Konuyla ilgili sadece iki örnek, internet arama motorlarında aynen şöyle yer alıyor; ‘Toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek amacıyla Pantone ile iş birliği yapan FC Barcelona, yeni resmi kulüp rengi ‘Lila Barça’yı tanıttı.’ ‘Barça cinsiyet eşitliği için renk değiştirdi-Lila Barça’ mart ayı boyunca takımın sosyal medya hesaplarında kalacak, kol bantlarında ve diğer aksesuarlarda yer alacak, cinsiyet eşitliğine vurgu yapan projelerde kullanılacak.’
Spor Bilim uzmanları ve konuya duyarsız kalmayan Değerli Akademisyenler Arda Güler’in ‘cinsiyetsizlik’ savunucusu Barcelona’ya değil de, her defasında insani konularda asil bir duruş sergileyen Real Madrid’e transferinin sevindirici olduğunu söylüyor.
‘ARDA GÜLER’LER NEDEN YETİŞMİYOR’
Arda Güler’in Real Madrid’e ‘asil’ bir transfer derken, akla gelen bir başka soru; ‘Arda Güler’ler neden yetişmiyor?’. Bu soruyu Fenerbahçe üzerinden değerlendirelim. Ülkemizin en büyük kulübü olan Fenerbahçe’nin yüzlerce (tahmini 250-300) spor okulu var, bu okullarda her yıl on binlerce (her okulda 100 öğrenci olsa bu 30 bin sporcu demek) denk geliyor. Ona rağmen, spor okulları devreye girdiği tarihten bugüne kadar kaç tane Arda Güler gibi, yıldızı parlayan sporcu yetişti?
Sanırım sayısı iki elin parmağını geçmez! Fenerbahçe spor kulübünün mevcut başkanı Ali Koç ve yönetimi, kulüp bünyesinde, zaman zaman antrenör ve sporculara yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği adı altındaki ‘sapkınlığa’ çanak tutacak uygulamalara yönelik dersler verildiğine, kulübün resmi internet sitesinden okuyup, öğreniyoruz.
Tarihte görülmemiş bir durum olduğunu, 2018 tarihinden başlamasından anlıyoruz. Hal böyle olunca da ‘Koca kulüpte sporcu niye yetişmiyor’ diye hayıflanmamak gerekiyor. Bu olumsuz yaklaşım tezimizin dayanağı, ‘Kişi odaklandığı konularda üretken, yararlı olabilir’ gerçeğine dayanmaktadır…”