AREA’nın Türkiye’deki Siyasi Durum Araştırması, İstanbul, Ankara ve İzmir’in yer aldığı 26 ilde, 2 bin 56 kişiyle yapıldı.
“Bugün milletvekili seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz” sorusuna, yüzde 24,4’le CHP ve yüzde 22 oranında da AKP yanıtı verildi.
CHP 1, KARASIZLAR 2. SIRADA
Ankete göre; MHP yüzde yüzde 7,9’la üçüncü, DEM Parti yüzde 7,3’le dördüncü ve İYİ Parti de yüzde 4,6′ ile beşinci parti olarak ölçümlendi. Ankette katılanların yüzde 3,8’i oyunu Zafer Partisi’ne vereceğini kaydederken, karasızlar ve oy vermeyeceğini açıklayanların oranının yüzde 24,1 olması dikkat çekti.

ANKETE KATILANLARIN YÜZDE 53,3’Ü ERKEN SEÇİM İSTEDİ
“Sizce erken genel seçim olmalı mıdır?” sorusuna, yüzde 53,3 evet cevabını verirken; yüzde 41,2’i de erken seçim istemediğini ifade etti. Katılımcıların yüzde 5,5’i fikir belirtmek istedi. Ankette, 2017’den itibaren başlayan Cumhurbaşkanlığı sisteminin devam edip etmemesine dair bir soru da yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 54,5’i tekrar parlamenter sisteme dönüşü isterken; yüzde 35,4 ise Cumhurbaşkanlığı hükümeti sisteminin devamını uygun buldu.
YAVAŞ İMAMOĞLU’NU GERİDE BIRAKTI
Ankette olası bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin adayının kim olması da soruldu. Ankete katılanların yüzde 25,3’ü Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ı ve yüzde 19,6’ı da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu tercih etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise 7,8’le üçüncü sırada yer aldı. Yeniden Refah Partisi’nin Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın da yüzde 2,1 oranla dördüncü olması dikkat çekti.

‘ESAD’ DİYENLER 85,4
Suriyeli göçmen sorununun çözümü için hükümetin Esad ile görüşmesi gerektiğini belirtenlerin oranı %85,4, görüşmemesi gerektiğini belirtenlerin oranı %8,5 iken fikir belirtmeyenlerin oranı %6,1 olarak belirlendi.
SİNAN ATEŞ SUİKASTI
Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in cinayet davasında tüm suçluların ortaya çıkarılarak ceza alabileceklerini düşünenlerin oranı %31,3, ceza alabileceklerini düşünmeyenlerin oranı %47,6 iken fikir belirtmeyenlerin oranı %21,1’dir
Kaybeden akp li belediyelerinde çalışan personeller bakanlık kadrolarına atandı..bu hukuksuzluğun önüne geçebilecek bir yönetim istiyoruz