Sercan Özaydın aldığı kararı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu.
Özaydın şunları belirtti:
“AK Parti Tunceli İl Başkanlığı görevimden Genel Merkezimizin takdiri ve Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle belediye başkan aday adayı olmak üzere ayrılıyorum.”
ADAY OLAN BAŞKAN İSTİFA EDECEK
Konuya ilişkin Halk TV muhabiri Ferit Demir’in sorularını yanıtlayan Sercan Özaydın, “Partimiz yerel seçim startını verdi. Artık belediye başkan adayı olacak il ve ilçe başkanları, görevlerinden ayrılarak yerel seçim çalışması yapacak. Ben de bu çerçevede Tunceli Belediye başkan aday adayı olmak için istifa ettim ve saha çalışması yapacağım. Teşkilatımız ile bir toplantı yapacağız bir yöneticimiz il başkanlığı vekaletini alacak ve çalışmalarımız daha da yoğunlaşacak” diye konuştu.
ASKERİ TÖRENLE KARŞILANMIŞTI
Kentte 2 yıl kadar il sağlık müdürü olarak da görev yapan AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın, geçen yıl Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız ile Gedikler Jandarma Karakolu’nu ziyaret etmişti. Ziyaret sırasında karakoldaki askerlerin, Özaydın’ı ”Tören Kıtası” ile karşıladığı iddiaları yoğun tartışmalar neden olmuş ve yaşananlar hakkında soruşturma başlatılmıştı. Valilik tarafından başlatılan incelemenin ardından, karakol komutanı A.Y. görevden alınmıştı.