Bakan Soylu, Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz gün, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi Azez’de, tahrik ve provokasyon amacıyla şanlı bayrağımızı yakma girişiminde bulunan A.E.H. ve ona yardım eden M.H.; Emniyet İstihbarat, Kilis Emniyet Müdürlüğümüz ve Azez Askeri Şurta’nın ortak operasyonu ile yakalandı. Diğer şüphelilerle ilgili tespit ve yakalanma çalışmaları devam ediyor” dedi.

NE OLMUŞTU?
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da düzenlenen 13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin soruya şöyle yanıt vermişti:
“Şu anda böyle bir temas söz konusu değil. Cumhurbaşkanımız zaten o soruya cevap verdiler. Uzun zamandır Putin ve Rus yetkililer, ‘Sizi rejimle görüştürelim’ dediler. Esad ile Cumhurbaşkanımızı görüştürmek istediler. Cumhurbaşkanımız da istihbaratların görüşmesinin faydalı olacağını söylemişlerdi. Bir ara istihbaratlar arasında görüşmeler olmuştu. Daha sonra kesinti oldu. Şimdi tekrar başladı. İstihbaratlar arasındaki görüşmelerde birçok konu gündeme geliyor.
Bağlantısızlar Toplantısı’nda, Belgrad’da ayaküstü Suriye Dışişleri Bakanı ile da kısa bir sohbetim oldu, o toplantı marjında. Orada da bu ülkenin tek çıkar yolunun siyasi uzlaşı olduğunu söyledim. Teröristlerin temizlenmesi lazım, kim olursa olsun. Ama diğer taraftan muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak da böyle bir durumda destek olabileceğimizi söyledik. Suriye’nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz.”
Açıklamaların ardından ÖSO kontrolündeki bölgedeki muhalifler sokağa dökülürken Azez’de Türk bayrağının yakıldığı görüntüler ortaya çıkmıştı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Türkiye’nin Suriye ihtilafının başından beri, bu ülkedeki krize halkın meşru beklentileri doğrultusunda çözüm bulunması için en çok çaba harcayan ülke olduğunu belirterek “Suriye halkıyla dayanışmamız sürecektir.” ifadesini kullanmıştı.


iyi bari yakalamışlar onu da beklemiyordum.
hazir yakalamisken hemen vatandasligini verin. kacmasin, cok kaliteli insanlar var iclerinde.
Yakaladınız,ne oldu tabii, idam mi edeceksiiniz,hapse mi atacaksiniz, sırf işiniz gucunnuuz hava cıva..denetimli serbestlik diye birsey uydurmussunuz onu yapacaksiniz, nice suçluları suc isledigi kanıtlanmış olsa bile salmadiniz mi??? O bayraki yakmaya cesareti olmayacak hiç kimsenin, esas bu basarilmali..