1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Bahçeli’den ‘darbe’ iddialarına yanıt… Barzani için tepki: Tek kelimeyle rezalettir

Bahçeli’den ‘darbe’ iddialarına yanıt… Barzani için tepki: Tek kelimeyle rezalettir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı KDP lideri Mesut Barzani’nin Şırnak’ta katıldığı sempozyumun şova dönüştürüldüğünü belirterek, “Vatan topraklarımızda yabancı üniformalı askerlerin uzun namlulu silahla ortalıkta dolaşmaları tek kelimeyle rezalettir. Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik hak ve hukuku çiğnenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarına taammüden saldırıdır” dedi. “Süreç başarılı olmazsa darbe mekaniği devreye girer” iddialarına tepki gösteren Bahçeli, “Bunların hepsi faso fiso” ifadelerini kullandı. MHP lideri, KCK yürütme Konseyi Eş-Başkanı Bese Hozat'ın "Af istemiyoruz, biz suç işlemedik" sözlerine ise "Bayramlık ağzımızı açtırmasınlar, herkes haddini ve hududunu bilsin" yorumunu yaptı.

featured

MHP lideri Bahçeli Türkgün gazetesine verdiği röportajda, dikkati çeken açıklamalarda bulundu.

‘OK YAYDAN ÇIKMIŞTIR, GEMİLER YAKILMIŞTIR’

“Terörsüz Türkiye hedefinin, Cumhuriyet tarihinin en müessir adım ve atılımı olduğunu” savunan Bahçeli, “Terörsüz Türkiye milli ve tarihi bir hedeftir. Hedefle ilgili taviz, tehir veya en küçük tereddüt asla söz konusu değildir. Ok yaydan çıkmıştır. Gemiler yakılmıştır. Kararlılığımız aşınmaz ve tartışılmaz düzeydedir” diye konuştu.

‘AKSİ TAVIRLAR MİLLETE VE DEVLETE YÖNELİK KARŞI DİRENİŞ OLARAK YORUMLANIR’

“Provokasyon peşinde olanların heveslerinin kursaklarında kalacağını” söyleyen MHP lideri Bahçeli, “Bu yüksek seviyeyi heba ve heder etmeye kimsenin hakkı yoktur. Aksi istikametteki tavır ve tutumları millete ve devlete yönelik karşı direniş olarak yorumlamak kaçınılmazdır. Tarihi bir fırsat eşiği önümüzdedir” açıklamasını yaptı.

BESE HOZAT AÇIKLAMASI: ‘KABULÜ PEK TABİİ NAMÜMKÜNDÜR’

MHP lideri, KCK yürütme Konseyi Eş-Başkanı Bese Hozat kod adlı Hülya Oran’ın açılım süreci kapsamında iki şart sunduğu açıklamalarıyla ilgili de konuştu. Bahçeli şunları kaydetti:

“Aslında tartışmanın hiçbir yerindeyim. Doğrusunu isterseniz içi boş polemiklerle vakit kaybetmenin, beyhude yere emek ve enerji sarfetmenin lüzumsuz olduğu kanaatindeyim. Şu hususa bir itirazım yok, şayet tartışma ortamı iyi niyetle temelleniyorsa, farklı görüş ve değerlendirmeler sorumluluk ahlakı içinde tavzih ediliyorsa herhangi bir mahsur olmayacaktır. Ancak yıkıcı ve sinir uçlarıyla oynayan bir dil ve üslup eşliğinde çalı dibi yoklanıyorsa, nalına ve mıhına aynı oranda ve anda vuruluyorsa bunun kabulü pek tabii namümkündür.

‘TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN PLAN VE KURGU İÇİNDE OLANLARA MAŞALIK YAPMAKTADIR’

Bahsettiğiniz terör örgütü mensubu, 11 Temmuz 2025 tarihinde Irak’ın Süleymaniye kırsalında silahlarını kazana atmak suretiyle yakan 30 kişilik PKK’lı grubun en önündeydi. 24 Kasım 2025 tarihinde üç kişiden müteşekkil milletvekili heyetinin İmralı’ya gidişinin üzerinden çok geçmeden bu teröristin açıklaması kamuoyuna yansıdı. Bu kapsamda telaffuz edilen iddialar ve ifadeler olgunluktan ve yapıcılıktan son derece uzaktır. Üstelik 27 Şubat 2025 İmralı çağrısıyla taban tabana zıttır. İmralı’ya sadakatleri esas olmalıdır. Tersini düşünmek mümkün değildir. Bölücü terör örgütünün tüm bileşenlerini bağlayan müspet açıklamanın hilafına KCK Eşbaşkanı unvanı kullanılmaktadır. Yanlıştır, art niyetliliktir, ülkemizde ve bölgemizde karanlık emelleri bulunan Siyonist-Emperyalist yapıya alenen hizmetkârlıktır. Hatta bunun bir başka adı, ‘Terörsüz Türkiye’ atılımlarının önünü kesmek için plan ve kurgu içinde olan odaklara maşalık yapmaktır.

‘BAYRAMLIK AĞZIMIZI AÇTIRMASINLAR’

Şu bayağı sözlere bakar mısınız, hiç kimse suç işlememiş! Bu nedenle de af maf da istemiyorlarmış. Kaldı ki af vaat eden zaten yok, suça gelince, tarih ve maşeri vicdan önünde hangi suçların işlendiği açıktır, nettir, belgelidir. Bayramlık ağzımızı açtırmasınlar, herkes haddini ve hududunu bilsin. Tehdit tonu ziyadesiyle fazla marazi mesajlarla, maksatlı ve mahsurlu görüşlerle bir yere varılamaz. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu tip ucuz ve ucube yaklaşımlara aldırış etmez. Doğru bir istikamette tekeri dönen kervanımızı taşa tutanların provokasyonları boşunadır. Hevesleri kursaklarında kalacaktır.”

İlişkili Haber
thumbnail

PKK’lı Bese Hozat: Af değil özgürlük yasaları istiyoruz

Haberi görüntüle

“Terörsüz Türkiye, devlet ve milletin ortak kararıdır. Arkasında çok güçlü bir halk desteği vardır ve bu tartışma götürmez bir hakikattir” görüşünü savunan Bahçeli, “Tarihimize bakınız, devletle milletin tam kenetlendiği, sükûnet ve suhulet ortamının temin edildiği, birlik ve dirliğin hakim olduğu dönemlerde muhteşem başarılara imza atılmış, zaferler peşi sıra sökün etmiştir. Bununla da kalmamış refah ve bereket medeniyet ve milletimizi sarıp sarmalamıştır. İşte bunun yeniden tekerrür edecek olması, Anka Kuşu’nun kanatlanması bilindik mihrakları panikletmekte, fitneyle teçhiz olmalarını tetiklemektedir” görüşlerini ifade etti.

BARZANİ AÇIKLAMASI: TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN EGEMEN VASFINA TAAMMÜDEN SALDIRI

Bahçeli, Şırnak Valiliği tarafından düzenlenen “4’üncü Uluslararası Melaye Ciziri Sempozyumuna” davet edilen Mesut Barzani ile ilgili de şu açıklamalarda bulundu:

“Ağırlanması milletimizin alicenaplığının ve misafirperverliğinin alametidir. ‘Terörsüz Türkiye’ karşılıklı saygı ve sevginin, birlik ve dayanışmanın coğrafyamızı yoğuran vuslat hamurudur. Fakat Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik hak ve hukuku maalesef çiğnenmiştir. Adına ister protokol kuralları deyin, ister teamül deyin, ne var ne yok ihlal edilmiştir. Barzani’nin an itibariyle herhangi bir devlet görevi yoktur. Sadece misafir olarak ülkemize giriş yapmıştır. Buna rağmen sempozyumun önüne çıkartılan ve adeta şova dönüştürülen mesnetsiz övgü yağmurları ve abartılı iltifatlar, bunun yanında vatan topraklarımızda yabancı üniformalı askerlerin uzun namlulu silahla ortalıkta dolaşmaları tek kelimeyle rezalettir.

İlişkili Haber
thumbnail
Barzani cephesinden Bahçeli’ye sert yanıt: ‘Irkçılıktan vazgeçtiğini sanıyorduk ama…’
Haberi görüntüle

Türkiye Cumhuriyeti’nin vakarına, saygınlığına, tarihi itibarına ve egemen vasfına taammüden saldırıdır. Devletimiz, ülkemize gelen her misafiri koruyacak güç, kabiliyet ve yeterliliktedir. Ayrıca ülkemize gelen yabancı korumaların taşıyacakları veya kullanacakları silahların marka, miktar ve çaplarının daha önceden Türkiye’ye bildirilmesi esastır. Fakat ülkemize yabancı asker ya da korumaların üniformalı vaziyetleriyle uzun namlulu silah getirmeleri diye bir şey yoktur. Şunun bilinmesinde özellikle yarar olacaktır; Türk milletinin helali hakkı olan ve şehit kanlarıyla sınırları çizilen aziz vatanımızın hiçbir şekilde tartışmaya açılmasına, üzerinde hesap yapılmasına, sis ve şaibeye havale edilmesine tahammül edemeyiz. Asla hoş göremeyiz. Misafir başımızın üstündedir, ama adı üstünde sadece misafire kapımız açıktır. Bunun haricinde topraklarımız üzerinde kuşku uyandıracak her muamele ve potansiyel müdahaleye prim veya geçit vermeyiz, vermeyeceğiz.”

İlişkili Haber
thumbnail
Barzani korumalarıyla gelmişti: İçişleri Bakanlığı, Cizre’deki skandala soruşturma başlattı
Haberi görüntüle

‘DARBE’ İDDİALARINA YANIT

Öcalan tarafından İmralı ziyareti sırasında söylendiği ileri sürülen, “Süreç başarılı olmazsa darbe mekaniği devreye girer” yorumunu da değerlendiren Bahçeli, şöyle konuştu:

“Silahların gölgesi altında icra ve ifa edilen siyaset devri kapanmıştır. “Terörsüz Türkiye” hedefi geriye sararsa, patinaja başlayıp gittikçe gömülür ve gündemden kalkarsa, sonuçlar her anlamda ve herkes için ağır olabilecektir. Kim ki Terörsüz Türkiye’yi yaralar ve yıkarsa bunun vebalini üstlenmekten, tarih ve millet önünde hesap vermekten kurtulamaz. Biz her türlü ihtimalin üzerinde titizlikle duruyor, sürecin her aşamasını dikkatle analiz ediyoruz. Samimiyiz, iyi niyetliyiz, kardeşliğin ve milli birliğin kazanmasını istiyoruz.

Türkiye’nin kazanmasına, Türk milletinin derin bir nefes almasına yürekten ve tüm imkanlarımızla gayret ediyoruz. Yılgınlık semtimize uğrayamaz. Karamsarlık yanımızda yöremizde konuşlanamaz.

İftira ve isnatlar bizi yolumuzdan döndüremez. Birlikte olursak çok daha güçlü oluruz. Türk ile Kürt’ün ortak geleceği, ortak geçmişinin anılarıyla, ahlaki ve manevi rabıtasıyla oluşacaktır.”

‘BUNLARIN HEPSİ FASA FİSO’

Bahçeli, AKP’li Şamil Tayyar’ın ‘MHP içinde darbe’ iddialarına ilişkin ise “Şahsımla da ilgili olarak da, Terörsüz Türkiye başarılı olmazsa, MHP içinden darbe yapılacakmış. Demokrasi sevdalısı Milliyetçi-Ülkücü Hareket’ten nasıl darbeci çıkacak, işin doğrusu gülümseyerek düşündüm. Hasılı kelam bunların hepsi fasa fiso, fuzuli ve bayatlamış söz oyunları. Geçelim bir kalemde, önümüze bakalım” ifadelerini kullandı.

İlişkili Haber
thumbnail

Öcalan’dan ‘Bahçeli’ye darbe’ uyarısı iddiası: AKP’li isim MHP’nin ‘sert’ yanıtını açıkladı

Haberi görüntüle

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Türk milliyetçiliğinin getirildiği yer ve düştüğü durum.

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!