1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Bahçeli’den dikkat çeken ‘milliyetçiler’ çıkışı… O sözler kime?

Bahçeli’den dikkat çeken ‘milliyetçiler’ çıkışı… O sözler kime?

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Geçici milliyetçilerle, konjonktürel milliyetçilerle, vitrin süsü milliyetçilerle, vazo milliyetçileriyle, defolu milletseverlerle, milliyeti meçhul sipariş vatanperverlerle Türk milletinin işi olmaz, hiç kimse de maske takarak milletimizi aldatamaz" dedi.

featured

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkücü Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Kızılcahamam ilçesindeki Ülkücü Şehitler Anıtı ziyaretinde konuştu.

Bahçeli, “Geçici milliyetçilerle, konjonktürel milliyetçilerle, vitrin süsü milliyetçilerle, vazo milliyetçileriyle, defolu milletseverlerle, milliyeti meçhul sipariş vatanperverlerle Türk milletinin işi olmaz, hiç kimse de maske takarak milletimizi aldatamaz” dedi.

MHP lideri, “Sözde dün dava adamı olup da bugün eyyamcı ve entrikacı kesilenlerin ahlak ve aidiyet kanalları kuşkusuz tıkanmış, insaf, izan ve vicdan ölçüleri de bütünüyle tarumar olmuştur. Gölgeli geçmişlerini servet, şöhret ve mevki emellerine devşirmek için sıraya girenler ne şehitlerimizi bilenler ne de davamızın şerefinden nasiplenen muhterislerdir” ifadelerini kullandı.

TÜRK-İSLAM ÜLKÜSÜ

Bahçeli, burada yaptığı konuşmasına, ülkücü şehitlerin fani hayatın fazilet ve fedakarlık neferleri olduğunu, hiçbir dünyevi menfaate, çıkar hesabına, bayağı ve basit hevese tamah ve tenezzül etmediklerini belirterek, “Çünkü onlar iliklerine kadar Türk-İslam ülküsüne inanmış gönül ve dava insanlarıydı. Çünkü onlar sevdalarını pazarlık konusu yapmayı akıllarının ucuna dahi getirmeyen serdengeçti yüreklerdi. İkbal hırsıyla değil, istiklal heyecanıyla yanıp tutuşmuşlardı.” dedi.

DÜN DAVA ADAMI OLUP DA…

Ülkücü şehitlerin vatan ve millet sevgisinin bedelini canlarıyla ödediklerini kaydeden Bahçeli, küçük insanların büyük davası olamayacağını, büyük davaların da küçülmüş, küçük meselelere gömülmüş mensuplarından bahsedilemeyeceğini söyledi.

Bahçeli, “Sözde dün dava adamı olup da bugün eyyamcı ve entrikacı kesilenlerin ahlak ve aidiyet kanalları kuşkusuz tıkanmış, insaf, izan ve vicdan ölçüleri de bütünüyle tarumar olmuştur. Gölgeli geçmişlerini servet, şöhret ve mevki emellerine devşirmek için sıraya girenler ne şehitlerimizi bilenler ne de davamızın şerefinden nasiplenen muhterislerdir.” diye konuştu.

ÇAKMA MİLLİYETÇİLER…

Bir yanda terörle ittifak kurup diğer yanda milliyetçilik pozu verenlere, bir yanda eskide kalmış hüviyetlerini istismar edip diğer yanda zilletle sarmaş dolaş olanlara şehitlerin hesabının sorulacağını dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:

“Artık her şey netleşmiştir, gizli saklı hiçbir şey kalmamıştır. Biz şehitlerimizin izindeyiz, gazilerimizin yanındayız. Türk-İslam medeniyetinin ve Türkiye’nin yıkılmaz kalesiyiz. Sararmış ve kurumuş, aynı zamanda dalından kopmuş menfaatperestler zalimlerin, zillet siyasetinin dibindedir. Bu tablo gerçek olduğu kadar hazindir. Çakma milliyetçilerle, maskeli milliyetçilerle, Kandil Dağı’nı Tanrı Dağı’na reva gören mağara milliyetçileriyle, geçici milliyetçilerle, konjonktürel milliyetçilerle, vitrin süsü milliyetçilerle, vazo milliyetçileriyle, defolu milletseverlerle, milliyeti meçhul sipariş vatanperverlerle Türk milletinin işi olmaz, hiç kimse de maske takarak milletimizi aldatamaz.”

DİYET BORCUMUZ YOK

MHP’nin hiç kimseye diyet borcunun olmadığını, neye inanırlarsa onu söylediklerini, ne görürlerse onu anlattıklarını iddia eden Bahçeli, MHP’nin gücünü mukaddesattan, inançlarından, ilkelerinden ve Türk milletinden aldığını söyledi.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. Ülke işgal edilmiş afgan, suri vs kaçgınlarıyla ve sen bunu dile getirenlere “eyyamcı” diyorsan millet kavramının ne demek olduğunu daha iyi düşünmelisin. Bu göç devam eder ve bu kaçgınlar ülkede kalırsa 30-40 sene sonra nasıl bir “millet” ile karşılacaksın farkında mısın?

  2. Ülkücülük, Türkiyemizde Cumhuriyet ve Atatürk Devrimleri ülkücülüğüdür. ayrıca milliyetçilik İslamın bir ögesi değildir. Türk-İslam milliyetçiliği diye bir şey yoktur/.

  3. Suriyelilere, Afganlara sahip çıkıyor, kendinden yana olmayanları “çakma” diye suçluyor!? Türk-İslam ülküsünden söz ediyor, ama bunun CIA yapımı olduğunu hiç dikkate almıyor!? Ekonomi yerle bir olmuş durumda, kendisi ekonomiden anlamadığı için gündeme bile getirmiyor!? Bu nasıl bir milliyetçilik acaba?

    • Kendisi vizyonsuz bir parti başkanıdır, Başbuğ’un mirasına çökmüş bir arpa boyu yol alamamıştır. Şimdi de milliyetçiliği ve vatanperverliği kendi tekeline almaya çalışıp, kendisine biyat etmeyenlere siz milliyetçi değilsiniz demektedir. Biz tükürdüğünü yalayan değiliz Atatürk’tür bizim yolumuz.

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!