Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin borçlarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.
Işıkhan, borçlarını ödemekle ilgili herhangi bir girişimde bulunmayan belediyelere haciz işlemleri başlatılacağını duyurdu.
Bakan Işıkhan, “Bütün belediyelere sesleniyoruz; borçlarınızı ödeyin. Hiçbir girişimde bulunmayan belediyelere haciz işlemlerini başlatacağız. Borçlarını en çok ödemeyen belediyeler CHP’li belediyeler. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin SGK’ya 8.5 milyar lira borcu olduğunu söyleyen Işıkhan, Melih Bey’den aldığında borç 209 milyondu” dedi.
MANSUR YAVAŞ’TAN YANIT
Bakan Işıkhan’ın sözlerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan yanıt geldi.
Mansur Yavaş, “Toplu bir hücum başlatıldığı anlaşılmaktadır” dedi.
Yavaş, sosyal medyadan şu mesajı yayımladı:
“Toplu bir hücum başlatıldığı anlaşılmaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “ABB’nin şu anda 8,4 milyar lira SGK borcu var.” iddiasında bulunmuştur. Gerçek aşağıdaki gibi‼️!
SGK son durum bilgi notu (Toplam güncel borç 8 Milyar)
6183 sayılı kanunun 48/A maddesine göre zor durum talepli faizin silinerek taksit talebi dilekçeleri reddedildi.
6183 sayılı kanunun 48’inci maddesine göre taksitlendirme talebi kabul edildi bu kapsamda borcun yüzde 10’u peşinat olan 651 milyon ödendi.
Borcun yüzde 50 teminat için arazi çalışması 2 ayrı çizelge ile Emlak dairesince SGK ya bildirildi fakat teminatlardaki tahdit ve hacizlerden dolayı SGK yönetim kurulu 1,2 milyar teminattan 80 milyonluk kısım hariç reddedildi.
Son yapılan görüşmelerde ilgili kanunun 48’inci maddesi yerine dilekçe ile iptali ve karşılıklı rızaen anlaşma ile tüm şirketler için 250 milyon rızaen karşılıklı ödeme konusunda mutabık kalındı.”
makam mevki para = gücü bırakmamak için her şeyi yapıyorlar.
haşa TANRI yaptılar rte yi. yazık oldu memlekete ve iyi ahlaklı insanlara.
Küreselciler bastiriyor !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Halkkin MALINI secilmisler / Atanmislar hacizleyemez !!!!!
Bunun ADI HIRSIZLIKTIR !!!
Küreselcilere hizmettir !
Bu haciz hikayesi bir tür özellestirmedir, KILIF uydurmaktir !
Hacizsiz kamu mali kalmaz !
Kelle götürür !!!!