Meclis’in açılmasına saatler kala İçişleri Bakanlığı’na terör saldırısı gerçekleştirildi. Olayla ilgili basın açıklaması yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Son terörist etkisiz hale getirilene kadar durmak yok” ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 teröristin bombalı saldırı eyleminde bulunduğunu, 2 emniyet mensubunun hafif yaralandığını açıkladı.
Bakan Yerlikaya’nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
Emniyet Genel Müdürlüğü girişinde alçak hain terör saldırısı girişimi bulunulmuştur. Onlar araçtan iner inmez, onlara karşılık verilmiş, biri kendini patlatmış, diğeri vurularak etkisiz hale getirilmiştir.
Kahraman polisimi kutluyorum, Erkan’ım ve Alim Reis’in, buradaki diğer arkadaşlarımı kutluyorum. Erkan’ın, Alim Reis’imizin gerekli tedavileri devam ediyor. Birazdan yanlarına giderek ziyaret edeceğim.
‘SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLENE KADAR DURMAK YOK’
Terör örgütlerinin hepsiyle azimle, kararlılıkla devam ediyor. Son terörist etkisiz hale getirilene kadar durmak yok. Artık Türkiye Yüzyılı’ndan terörün en ufak olmadığı bir yüzyıl için gayret gösteriyoruz.
Bütün dairelerimiz, bu olayın başlangıç yerinden olay anına kadar tüm çalışmaları yapıyorlar. Detayları öğrendiğimizde sizlere gerekli açıklamaları yapacağız.
‘BU GÖRÜNTÜLERİ SİLSİNLER’
Devletimizin, milletimizin azimli kararlılığıyla hem terör örgütlerinin, hem suç çetelerinin, hem zehir tacirlerinin, hepsinden ama hepsinden bizim kararlılığımız gelecektir. Sizlere de başından itibaren sabırla yayın yaptığınız için teşekkür ediyorum. Sosyal medya hesaplarından acımızın olduğu bu noktada bu görüntüleri paylaşanlarla ilgili gerekli çalışmayı başlattığımızı duyuruyoruz. Lütfen bu görüntüleri silsinler, birliğimizin kardeşliğimizin yanında olduğunu görsünler.
