Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait Gençlik Kampı’nda, tarikatçı bir grubun zikir çektiği görüntüler tartışma yarattı. Görüntüleri sosyal medyadan paylaşan Rize Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, “İlçemizde bulunan ve halkın kaynakları ile inşa edilen bu Gençlik kampının gençlerimizin sportif aktiviteleri için değil tarikatların örgütlenmesi için inşa edildiğinin bir göstergesidir” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığının övünerek bahsettiği kampa (Fındıklıların ve kurum olarak belediyemizin gezmeye bile giremediği bu alanda) giren bu garip insanların hangi spor dalı ile meşgul olduklarını anlayamadık. Fındıklı ilçesi Laik Demokratik Cumhuriyetin şirin bir kasabasıdır.… pic.twitter.com/7ENAobvqjt
— Ercüment Ş. Çervatoğlu (@ecervatoglu) October 2, 2023
Çervatoğlu şu ifadeleri kullandı:
“Gençlik ve Spor Bakanlığının övünerek bahsettiği kampa (Fındıklılıların ve kurum olarak belediyemizin gezmeye bile giremediği alan) giren bu garip insanların hangi spor dalı ile meşgul olduklarını anlayamadık. Fındıklı ilçesi laik, demokratik Cumhuriyet’in şirin bir kasabasıdır. Bu anlayışı inşa edenleri ve bu görüntüleri yaratanları kınıyoruz.
‘FINDIKLI HALKI KARANLIKLARA VE GERİCİLİĞE GEÇİT VERMEYECEK’
İlçemizde bulunan ve halkın kaynakları ile inşa edilen bu gençlik kampının gençlerimizin sportif aktiviteleri için değil tarikatların örgütlenmesi için inşa edildiğinin bir göstergesidir. Yetkililere bir kez daha sormak isteriz; biz bu spor dalını anlamadık, tanımlayabilir misiniz? Fındıklı halkı karanlıklara ve gericiliğe geçit vermeyecek; laik, demokratik Cumhuriyet değerlerini yarınlara taşıyacak.”