1. Haberler
  2. Gündem
  3. Barış Yarkadaş’tan Fatih Altaylı’ya: ‘Sen git beyzbol sopasıyla kadın döv…’

Barış Yarkadaş’tan Fatih Altaylı’ya: ‘Sen git beyzbol sopasıyla kadın döv…’

Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen gazeteci ve eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'na tepkileriyle gündeme gelen gazeteci Fatih Altaylı'ya "Sen git beyzbol sopasıyla kadın döv… Kamerayı da bantlat.. Anca bunu yapabilirsin… Bana kilon yetmez.. Hadi başka kapıya…" sözleriyle yüklendi.

featured

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen gazeteci ve eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş ile Kılıçdaroğlu’na tepkileriyle gündeme gelen gazeteci Fatih Altaylı sosyal medyada birbirine girdi.

Barış Yarkadaş’ın kendisini eleştirdiği 9 Mayıs tarihli X gönderisine yanıt veren Altaylı, “Beş kuruşluk değerin olsa yanıt verirdim de yok öyle bir değerin.” paylaşımında bulundu.

Yarkadaş’ın ise Altaylı’ya yanıtı sert oldu.

Yarkadaş “Sen git beyzbol sopasıyla kadın döv… Kamerayı da bantlat.. Anca bunu yapabilirsin… Bana kilon yetmez.. Hadi başka kapıya…” ifadelerini kullandı.

Yarkadaş 9 Mayıs tarihli “YILMAZ ÖZDİL – ÖZGÜR ÖZEL – FATİH ALTAYLI – EKREM İMAMOĞLU” paylaşımında Altaylı’nın Kılıçdaroğlu’na yönelik ‘Merzifon eşeği’ sözlerine tepki göstermişti.

Yarkadaş şunları söylemişti:

SÖZCÜ Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil’in CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ilişkin yaptığı “Armut gibi geziyor” benzetmesi Özel’i çileden çıkardı. Özel bu söze tepkisini Yılmaz Özdil’in konuştuğu SÖZCÜ TV stüdyosunda gösterdi. Sözcü TV bu tarza alışık.. Daha önce de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu SÖZCÜ TV yayınında benzer bir tepki göstermişti. SÖZCÜ yazarları da İmamoğlu’nu dinlemekle yetinmişti. Sosyal medya dünden beri Özel – Özdil arasındaki polemiği konuşuyor. CHP milletvekilleri , il başkanları, belediye başkanları twit atıyor ve Özdil’e yükleniyor. İyi de “saygısız” bulunan bu benzetme ve lakap takmaların yolu nasıl açıldı? Aynı Özdil, CHP’nin 7. Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için yıllarca “Guguk Kuşu” dedi ve farklı benzetmeler yaptı. Kimsenin gıkı çıkmadı. Ama en önemlisi şu: Fatih Altaylı, son kurultay sürecinde CHP’nin o dönemki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Merzifon eşeği” dedi. Yetinmedi; “Eve gittiğinde köpeğin bile sevinmez” diye devam etti. O dönem TV 100’deydim. Altaylı’nın bu üslubunu eleştirdim ve “CHP yöneticileri bu üsluba tepki göstermelidir” dedim. Peki ne oldu? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, o yayından bir gün sonra Altaylı’yı İBB’nin Haliç’teki tesisinde misafir etti ve üstüne bir de röportaj yaptı. Özgür Özel de CHP Genel Başkan seçildikten sonra Altaylı’ya sık sık konuk oldu. Bunu gören Yılmaz Özdil durur mu? Belli ki Özdil de şöyle düşündü: “Madem CHP Genel Başkanına hakaret etmek – lakap takmak serbest. Üstüne bir de ödüllendiriliyor. O halde ben de aynısını yapayım.” O yol işte böyle açıldı. O günlerde “CHP yöneticileri Altaylı’ya tepki göstermeli”derken derdimiz Kılıçdaroğlu değil CHP’nin kurumsal kimliğinin korunmasıydı. Lidere dokundurmayacaksın! Yolu açmayacaksın… O günkü çıkarların için sessiz kaldığın ve göz yumduğun her şey günü gelir seni vurur. İlke önemlidir. —- Gazetecilerin kullandığı benzetmeler ve taktıkları lakaplar “hakaret” midir değil midir ayrı bir tartışma konusudur.”

 

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Etraf soytarı dolu

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!