1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bayram namazında camiler doldu taştı

Bayram namazında camiler doldu taştı

featured

Tam kapanma uygulamasında çok sayıda vatandaş bayram namazını kılmak için camilere akın etti.

İstanbul’da Ramazan Bayram namazı kılındı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bayram namazını Ayasofya Camii’nde kıldı. Şentop, camii çıkışı açıklamalarda bulundu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da, Ayasofya Camii’nde bayram namazını kıldırdı ve hutbeyi okudu.

Tam kapanma uygulamasında Ramazan Bayram namazı, yoğun önlemler altında İstanbul’da kılındı. İstanbul’da başta Ayasofya Camii olmak üzere Büyük Çamlıca Camii, Eyüp Sultan Camii ve selatin camilerde seccadesini alan vatandaşlar namaza koştu.

Polisin uyarılarıyla camilere gelen vatandaşlar, dua etti, namazlarını kıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya Camii’nde Kur’an-ı Kerim okudu, bayram namazını kıldıran Erbaş, ardından elindeki kılıçla bayram hutbesi için minbere çıktı.

Çamlıca Camii’nde bayram namazı koronavirüs tedbirleriyle birlikte kılındı. Cami kısa sürede dolarken çok sayıda kişi ise avluda namaz kıldı. 

Bayramı namazını Çamlıca Camii’nde kılmak için binlerce kişi akın etti.

Vatandaşlar sabahın erken saatlerinde camiye geldi. Cemaat kısa sürede caminin içini doldurdu. Güvenlik ekipleri daha fazla kişinin içeri girmemesi için bariyerle cami girişlerini kapattı. Çok sayıda kişi avluda namaz kıldı. 

Camiden çıkan bir kişi, “Teravihi kılamadık, bayram buruk geçti geçen seneki gibi. İnşallah tez zamanda daha güzel bayramlar yaşayacağız” dedi.  Bir başka kişi ise, “Allah razı olsun çok güzel geçti, içerisi dolu haddinden fazla. Biraz sakıncalı ama geldik ne yapalım” diye konuştu. 

SELİMİYE’DE SOSYAL MESAFELİ BAYRAM NAMAZI VE FİLİSTİN İÇİN DUA

Edirne’de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Selimiye Camisi, Ramazan Bayramı namazında camiye yürüyüş mesafesinde oturan vatandaşların akınına uğradı. Tarihi camide bayram namazı, sosyal mesafe kurallarına uyularak kılınırken, vatandaşlar Filistin’deki zulmün son bulması için ellerini semaya açtı.

Edirne’de Mimar Sinan’ın ‘Ustalık eserim’ dediği, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Selimiye Camisi’nde, bayram namazı koronovirüs tedbirleri kapsamında kılındı. Vatandaşların bayram namazı dolayısıyla akın ettiği  tarihi cami içinde ve avlusunda, halıların üzerine görevliler tarafından 1,5 metre arayla sosyal mesafe etiketi konuldu. Namaza gelen cemaat sosyal mesafe kurallarına göre saf tuttu. Namaz öncesi ve sonrası cami görevlileri vatandaşı sosyal mesafe kurallarına uymaları yönünde uyardı. Kısa sürede tarihi cami içi dolunca, cemaat cami avlusunda ve bahçesinde seccadelerini sererek bayram namazını kıldı.

‘VİRÜSTEN KURTULMAK İÇİN DUA ETTİK’

Sosyal mesafe kuralıyla kılınan bayram namazı çıkışı duygularını aktaran Cihat Demir, “Pandeminin bir an önce son bulması için dua ettik. Bu virüsten kurtulmak için ibadet ettik. İnşallah bütün temennimiz odur. Özellikle Selimiye’yi tercih ettik, dualarımızın kabul olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mesut Çitil de, “Kovidden dolayı dünya genelinde bir sağlık problemi var. Devletler bunlar için elinden gelen yardımı yapıyor, daha fazla yapılması lazım. Şöyle bir burukluk var. Herkes aşıya ulaşamıyor, herkes gerekli sağlık önlemlerini alamıyor. Kendi devletimiz olsun gerekli önlemlerin alınması için biraz daha gayret, halkımızdan da biraz daha hijyene dikkat etmelerini istiyoruz. Allah herkese sağlık, sıhhat ve bol afiyet versin” şeklinde konuştu.

ADANA’DA SOSYAL MESAFELİ BAYRAM NAMAZI

Adana’da Ramazan Bayramı namazı, Türkiye’nin en büyük camilerinden biri olan Sabancı Merkez Camii’nde sosyal mesafe kuralına uyularak kılınırken, İsrail’in saldırılarında hayatlarını kaybeden Filistinliler için de dua edildi.

Geçen yıl ki Ramazan Bayramı’nda koronavirüs tedbirleri gereği camilerde bayram namazı kılamayan vatandaşlar, bu yıl camilere akın etti. Koronavirüs tedbirleri gereği 1,5 metre sosyal mesafe bırakarak saf tutan vatandaşlar, namaz öncesi İsrail’in Kudüs ve Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için dua etti. Vaaz ve duaların ardından vatandaşlar bayram namazını kıldı.  

CAMİ DOLUNCA BAYRAM NAMAZI DIŞARIDA KILINDI

Tokat’ta sosyal mesafe kurallarına uygun Ramazan Bayramı namazı kılındı. Cami içerisinde yer kalmayınca vatandaşlar yanlarında getirdikleri seccadeler ile dışarıda ibadetlerini yerine getirdi.

Tokat’ta Ramazan Bayramı namazı için vatandaşlar erken saatlerde camilerde yerini adı. Sosyal mesafe kurallarına uyulması yönünde sık sık yapılan anonslara uyuldu. Sosyal mesafe sebebiyle cami içi dolunca vatandaşlar dışarıya yöneldi. Birçok vatandaş yanında getirdikleri seccadeleri ile ibadetlerini yerine getirdi. Dışarıda namaz kılanlar da kurallara uydu.

Bayram namazına katılan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, salgının gölgesinde bir ramazan geçirdiklerini belirterek, “Evlerimizde daha kısıtlı imkanlarla ramazanı idrak ettik. İnanıyorum ve dua ediyorum bu son olur. İlk bayramımızda itibaren, neşeli, mutlu bayramlarımıza hep bereberce kavuşuruz diye temeni ediyorum. Bu bayramda evlermizdeyiz, büyüklerimiz ellerinden öpemiyeceğiz. Komuşumuza, eşimize dostumuza ziyaretler yapamayacağız. Ama onlarla telefonla da olsa, görüntülü de olsa bayramlaşacağız. Tüm hemşerilerimin bayramlarını kutluyorum” dedi. 

Ayırıca,  Başkan Eroğlu, işgal altındaki Doğu Kudüs’te İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!