Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Azerbaycan ziyaretinde eşlik eden AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve AKP İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım’ın bulunduğu aracın Zengilan Havalimanı yolunda kaza yaptığı belirtildi.
Sağlık durumları iyi olan Yıldırım ve Ayrım’ın kontrol amacıyla sağlık ekipleri eşliğinde helikopterle Bakü’de bir hastaneye götürüldüğü aktarılan açıklamada, heyetteki AKP Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Efkan Ala’nın Yıldırım ve Ayrım’a eşlik etmek üzere Bakü’de kaldığı, araç şoförünün de genel sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.
Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Azerbaycan seyahatimiz sırasında bir trafik kazası geçirdik. Allah’a şükürler olsun ki durumumuz iyi. Tedbir amaçlı hastanede kontrol altındayız. Dua eden, geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE’DEN AMBULANS UÇAK GİTTİ
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Azerbaycan’da trafik kazası geçiren Yıldırım ve Ayrım’ın sağlık durumuna ilişkin, kazanın Cebrayıl’dan Zengilan’a dönüş yolunda meydana geldiğini anlattı.
Zengilan Havalimanından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı uğurladıktan sonra Efkan Ala ile birlikte Bakü’ye geldiklerini belirten Çelik, Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev’in de hastanede olduğunu, başhekim ve doktorlardan bilgi aldıklarını aktardı.
Çelik, “Bu bilgi çerçevesinde Allah’a şükürler olsun ki ciddi bir durum yok. Şamil Bey ile konuştuk. Binali Bey’in istirahati devam ediyordu. Onu da birazdan göreceğiz. Hekim arkadaşların söylediklerine göre herhangi bir şekilde hayati tehlikesi olan herhangi bir durum yok. Allah’a şükürler olsun durumları iyi.” diye konuştu.
Türkiye’den bir ambulans uçağın yola çıktığını bildiren Çelik, şunları kaydetti:
“Buradaki doktorlarımız durumun stabil olduğunu, ‘buradan ayrılabilirsiniz’ derlerse o şekilde ambulans uçakla birlikte Türkiye’ye geçeceğiz. Ama derlerse ki ‘biraz daha gözetim altında bulunması gerekiyor hastalarımızın’ o zaman tabii ki buradaki doktorlarımızın tavsiyesine uyacağız. Sayın bakanımızla da değerlendirme yaptık. Durumları gayet iyi Allah’a şükür. Ciddi bir sıkıntı gözükmüyor ama tabii ki sabaha kadar gözetim altında tutmak istiyorlar. İhtiyaten bunu yapmak istiyorlar. Doktorlarımızın tavsiyelerine uyacağız. Biraz evvel Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi verdik. Efkan Bey’le birlikte Binali bey ve Şamil bey iyileşene kadar burada kalacağız. İnşallah onlarla beraber en kısa zamanda döneceğiz.”
Hep milletin cocuklarini yolluyorlar peygamberin yanina ama kendileri nedense gitmiyorlardi. Umarim gitmistir gitmediyse tez elden gitmesini dilerim.
kovid maskelerine ne olmus, ondan haber var mi?