1. Haberler
  2. Gündem
  3. BioNTech aşısı olanlar için ‘üçüncü doz’ aşı kararı

BioNTech aşısı olanlar için ‘üçüncü doz’ aşı kararı

featured

İsrail’de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı uygulaması ülke genelinde bugünden itibaren 12 yaş üzeri kişileri kapsayacak şekilde genişletildi.

Sağlık Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda, 12 yaş üzeri kişilere Kovid-19 aşısının üçüncü dozu vurulmaya başlanacak.

Üçüncü dozu olmak isteyen kişilerde ikinci dozu en az 5 ay önce alması şartı aranıyor.

Daha önce kademeli olarak farklı yaş gruplarına üçüncü doz Kovid-19 aşısı yapılmasına karar veren İsrail yönetimi, son olarak 24 Ağustos’ta 30 yaş üstü kişileri bu gruba eklemişti.

Yaklaşık 9,3 milyon nüfusa sahip İsrail’de 5 milyon 951 bin kişiye Kovid-19 aşısının birinci, 5 milyon 468 bin kişiye ikinci, 1 milyon 962 bin kişiye de üçüncü dozu yapıldı.

Öte yandan ülkede 6 bin 958 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı da 1 milyon 46 bini aştı.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Ücüncü doz , dördüncü doz besinci doz…….

    Doz manyagimiyiz?
    Domuzlara bile yapilmadi bu zulüm !!!!!

  2. Hadi darisi Turkiye’nin basina. Sayin Yavuz Alogan kicimiza cip takacaklar diye dalgasini geciyordu. Artik ne takiyorlar ne takacaklar, yorumunu baskalarina birakiyorum.

  3. 30 Ağustos 2021, 15:32

    Bir dozdur / İki dozdur / Üç dozdur / Dört dozdur ondört dozdur / Bana biyontek doldur / Bu ne güzel bilimdir haninna!

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!