Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 15.14’te meydana gelen depremin merkez üssünü Bursa’nın Gemlik ilçesi olarak açıkladı. Yerin 10,86 kilometre derinliğinde yaşanan deprem, Gemlik ilçesinin yanı sıra Orhangazi ilçesi ile kent merkezinde de hissedildi. Gemlik’te paniğe kapılanların dışarı çıktıları görüldü.
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, depremin ardından ekipleri sahada tarama faaliyetleri için görevlendirdiklerini söyledi. Vali Demirtaş, “Şu ana kadar bize gelen herhangi bir olumsuzluk yok. Ekiplerimizin sahadaki tarama çalışmaları sürüyor.” dedi.
Depremin ardından Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, açıklama yaptı. Sertaslan, ilçede herhangi bir sıkıntı olmadığını söyleyerek, “İyiyim, iyi olma gayretindeyiz, geçmiş olsun hepimize. Bir hasara dair ihbar yok. Bizim de bölgelerde, muhtarlar üzerinden yaptığımız ilk araştırma, ki yüzde 80’ini aradık köylerimizin, dış mahallelerimizin, bir sıkıntı yok” dedi. (AA-DHA)
Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı: