CHP İstanbul il kongresinin iptal edilmesinin ardından il başkanlığına mahkeme kararıyla Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Narsap’tan oluşan kişilik 4 kişilik heyet getirilmişti.
CHP İstanbul İl Yönetimi’ne atanan kayyım heyetinde yer alan Hasan Babacan, heyetten çekilme kararı aldı.
Konuyla ilgili konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Sayın Hasan Babacan ile grup başkanvekilimiz Ali Mahir Başarır ve başka arkadaşlarımız partimizin geleceğini, tarihini konuştu. Sayın Hasan Babacan ayrılma kararı aldı” dedi.
HASAN BABACAN’DAN İLK AÇIKLAMA
Hasan Babacan ilk açıklamasında, CHP’ye gönül vermiş biri olarak partinin bu süreci sağduyu, birlik ve beraberlik içinde atlatması gerektiğine inandığını belirterek, “Şahsıma tevdi edilen görevi kabul etmeme kararı aldığımı ve konuyla ilgili başka bir açıklamamın olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarım” ifadelerini kullandı.
Babacan’ın açıklamasının tamamı şöyle:
“Kamuoyuna ve Partililerimize,
2 Eylül 2025 tarihinde İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kararla, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’na geçici bir yönetim atanmıştır.
Söz konusu geçici heyet içerisinde ismim de yer almaktadır.
Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş, yıllarını bu partiye adamış biri olarak, partimizin bu süreci sağduyu, birlik ve beraberlik içerisinde atlatması gerektiğine inanıyorum.
Bu doğrultuda, şahsıma tevdi edilen görevi kabul etmeme kararı aldığımı ve konuyla ilgili başka bir açıklamamın olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarım.”
Kamuoyuna ve Partililerimize, pic.twitter.com/5Fx6yMAQoR
— Hasan Babacan (@HasanBabacan24) September 5, 2025
CHP İHRAÇ TALEBİNİ GERİ ÇEKTİ
TEKİN ‘ASLAN ARKADAŞLARIM’ DİYE TANITMIŞTI
Bu sabah saatlerinde Gürsel Tekin ve kayyum heyeti, videolu bir basın açıklaması yayınlamıştı. Videoda Hasan Babacan da Gürsel Tekin’in yanında yer alıyordu. Tekin, kayyum heyetini “Aslan arkadaşlarımızı sizlere takdim etmek için ufacık videoyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bize güvenin, biz CHP’nin ilkeleri, kuralları neyi gerektiriyorsa onu yapacağız” sözleriyle tanıtmıştı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesince CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde başkan seçilen Özgür Çelik’le yönetimin görevden uzaklaştırılmaları ve İl Başkanlığı’na geçici yönetim kurulu atanmasını “ihtiyati tedbir” diyerek açıklamıştı.
Mahkeme, Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Narsap’tan oluşan geçici kurulun tedbiren Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı, İl Yönetim Kurulu ve İl Disiplin Kurulu yetkilerini kullanmak üzere görevlendirilmelerine hükmetmişti.
GÜRBÜZ DE ÇEKİLDİ
Babacan’ın ardından Müjdat Gürbüz de heyetten çekildiğini açıkladı.
Radyo Sputnik’te Mustafa Hoş’a konuşan Gürbüz, “Ben ki kula kul olmayan bir zihniyetten gelen bir insanım. CHP’nin dış kimliği bütün kişiliklerden üstündür. Kişiler gelip geçicidir ve bizde biat kültürü yoktur. Kendi hür kararımla açıklanan çağrı heyeti kadrosundan ayrılmak istedim ve ayrılıyorum.
