Erdoğan açıkladı: İşte yeni korona önlemleri

featured

Artan koronavirüsü hasta sayılarına karşı yeni tedbirler alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada paket servisi hariç lokanta, restoran, pastane, berber, kuaför, yüzme havuzu, kaplıca, internet kafe, halı saha, tiyatro, sinema gibi iş yerlerinin saat 22:00’de kapanacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından konuşan Erdoğan, İzmir’de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremin İzmir’deki insanlarla birlikte 83 milyonun tamamını yüreğinden vurduğunu söyledi. 

Deprem anının hemen ardından devletin tüm imkanları ve ekipleriyle İzmirlilerin imdadına koştuğunu dile getiren Erdoğan, diğer şehirlerden alınan desteklerle arama kurtarma, enkaz kaldırma, hasar tespiti ve depremzedelere yardım çalışmalarının süratle yürütüldüğünü belirtti.

Erdoğan, şöyle devam etti:

‘110 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ ÇIKARILDI’

“Şu ana kadar yükselen deniz suyu sebebiyle boğulan bir vatandaşımızla birlikte 110 kişinin enkaz altından cansız bedeni çıkartılmıştır. Yaralılarımızın sayısı 1027’dir. Bunların 883’ünün tedavisi tamamlanıp taburcu edilirken, 5’i ağır ve 12’si yoğun bakımda olmak üzere 144’ünün tedavisi sürmektedir. Arama-kurtarma çalışmalarıyla enkaz altından sağ çıkartılan kişi sayısı şu an itibarıyla 107’dir. Yıkıntıların altından sağ olarak çıkartılan her insanımız her evladımız bizi tarifsiz bir sevince boğarken ölü bedenlerin hüznünü de hep birlikte yaşıyoruz. Arama-kurtarma çalışmalarında enkaz altındaki son kişiye de ulaşılana kadar umudumuzu kaybetmeyeceğiz.”

İlk depremin ardından bölgede 44’ü 4’ün üzerinde olmak üzere 1600’e yakın artçı sarsıntı kaydedildiğini, yükselen denizin Seferihisar’ın Sığacık Mahallesi’ni 1 metrelik suyun altında bıraktığını ifade eden Erdoğan, “Bu bölgedeki limanlarda bulunan 43 tekne karaya oturmuş bunlardan 40’ı kurtarılmıştır.” dedi. 

Erdoğan, İçişleri Bakanlığının AFAD, polis, jandarma ve sahil güvenlik ekipleriyle Sağlık Bakanlığının UMKE ve hastaneleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tüm ekipleriyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının destek personeli ile sahada olduğunu bildirdi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile ilgili diğer tüm kurumların imkanlarını depremzedeler için seferber ettiğini dile getiren Erdoğan, “Adalet Bakanlığımızın yakın takibi ile yargı, yıkılan ve ağır hasar gören binalarla ilgili soruşturmalara başlamıştır. Bölge belediyeleri de İzmir halkına yardım için her türlü gayreti göstermektedir. Milletimizin kara gün dostu Kızılay ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu İzmir halkına destek vermek için gece gündüz sahadadır.” diye konuştu.

Erdoğan, yapılan tespitlere göre İzmir’de çeşitli derecelerde hasarlı ve yıkılmış 530’a yakın, Manisa’da ise 16 binanın bulunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“En çok hasar Bayraklı’da iken onu Bornova, Aliağa ve Seferihisar ilçelerimiz takip ediyor. Tespiti tamamlanan binalara hasar derecelerine göre gereken işlemler süratle yapılmaktadır. Deprem konutlarının inşasına bir ay içinde başlamayı planlıyoruz. TOKİ’nin İzmir’de halen süren 50 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında 2 bin 584 konutluk, 100 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında, 3 bin 500 konutluk yatırım bedeli 2,5 milyar lirayı geçen inşaatları bulunuyor. Bugüne kadar İzmir’de TOKİ vasıtasıyla yapılıp teslim edilen konut sayısı da 16 bin 776’dır. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında İzmir’de 19 bin 474 bina tespit edilmişti. Bunlardan 17 bin 464’ünün yıkımı gerçekleştirilmişti. Yapılan tespitlere göre yeteri sayıda deprem konutunu da buna ilave edeceğiz. Görüldüğü gibi deprem bizi beklemiyor. İnşallah kalan riskli binaların yıkımını da en kısa sürede bitireceğiz.”

Erdoğan, hastaneler başta olmak üzere tüm kamu binalarında bazı az hasar tespitleri dışında herhangi bir sıkıntı olmadığının görüldüğünü söyledi.

Erdoğan, “Enkazların hâlâ kaldırılamadığından şikayetçi olacak kadar cahil, izansız, vicdansız bir kişiyle deprem tartışması yapmak millete zulümdür.” dedi.

Erdoğan, “Deprem gibi ortak bir acıyı istismar edenlerin, insanlıktan nasibini almamış, kalbi kin ve nefretle kararmış mahluklar olduğuna inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Temenni ederdim ki ana muhalefetin başındaki zat arayıp da ‘bize ne düşer’, bunu sorsun.” diye konuştu.

‘ÖZEL SEKTÖR VE KAMUDA ESNEK MESAİ UYGULAMASI TEŞVİK EDİLECEK’

Erdoğan, yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen aşıların bahar aylarıyla birlikte vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 önlemleri çerçevesinde, “Türkiye genelinde geçerli olmak üzere özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecek.” diye konuştu.

BAZI İŞ YERLERİ 22’DEN SONRA HİZMET VERMEYECEK

Erdoğan, “Paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, kuaför, düğün salonu, yüzme havuzu, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri iş yerlerinde hizmetler saat 22.00’de sona erecektir.” dedi.

Yüz yüze eğitime geçiş konusunda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan,  salgının seyrine göre, önümüzdeki haftalarda diğer sınıfların durumlarının değerlendirileceğini açıkladı.

Erdoğan, “Avrupa ülkelerinin bir kısmı, İslamı kendilerine göre yeniden tanımlama ve biçimlendirme teşebbüsüne girecek kadar sınırları zorlamaktadır.” dedi.

Erdoğan açıkladı: İşte yeni korona önlemleri

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. sadece burokratlar mı ozel kesıme ne demelı

  2. yahu kardeşim gece 10 dan sonra zaten sokakta kimi bulacaksınki yasak getiriyon

  3. 3 Kasım 2020, 18:51

    Tamam esnek çalışma için zaten genelge cikartmamismiydi sayın cumhurbaskani ama beceriksiz basiretsiz bürokratlar uygulamıyor ki..kulağına gitti tabi durum…tekrar uygulayin diyor…Yalova valisi mesela kaldırmış güya esnek çalışmayı adam resmen genelgeye aykırı hareket ediyor insan sağlığıyla oynuyor …kendi gidiyor ya makamına ego tatmini için memurda olması lazım…bu zihniyetle kamu yönetilir mi…önce can güvenliği

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!