VERYANSIN TV
Cumhuriyetçi Vatanseverler Partisi (CVP), Suriye Geçiş Hükümeti Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’yı (Colani) Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne şikayet etti.
CVP Genel Başkanı Av. İsmail Hakkı Atal, konuya ilişkin Veryansın Tv’ye açıklama yaptı.
Atal, açıklamasında ABD ve İsrail tarafından desteklenen HTŞ’nin, Suriye’de kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere Alevi sivillere yönelik sistematik bir soykırım gerçekleştirdiğini ifade etti.
AKP’nin bu durumu görmezden geldiğini belirten Atal, uluslararası toplumun harekete geçmesi için bu çağrıyı yaptıklarını vurguladı.
İsmail Hakkı Atal, açıklamasında şu iadelere yer verdi:
“ABD-İsrail emperyalizmi tarafından desteklenerek Suriye’de işbaşına getirilen ve AKP’nin de işbirliği yaptığı köktendinci terör örgütü HTŞ, Suriye’deki sivil Alevi halka karşı soykırım gerçekleştirmektedir.
Cumhuriyetçi Vatanseverler Partisi olarak 9 Mart Pazar saat 22.20 itibariyle Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesine HTŞ terör örgütü lideri Ahmet Eş-Şara’nın soykırım suçundan yargılanması için dilekçe vermiş bulunuyoruz. UCM Roma Statüsü 6. Maddeye göre “soykırım”, ulusal, etnik, ırki ya da dini bir grubu kısmen veya tamamen yok etmek amacıyla gerçekleştirilen aşağıdaki eylemleri kapsamaktadır:
(A) grup üyelerini öldürmek;
(B) grup üyelerine ciddi bedensel ya da ussal zarar vermek;
(C) fiziksel olarak kısmen ya da tamamen yok etmek kastıyla, grubu ağır yaşam koşullarına maruz bırakmak;
(D) grup içinde doğumları önlemeye yönelik tedbirler koymak;
(E) grup içindeki çocukları zorla bir başka yere nakletmek.“
HTŞ Suriye’deki kadın ve çocuklar da dahil sivil Alevi halka karşı sistematik soykırıma girişmiştir. AKP ise işbirliği yaptığı terör örgütü HTŞ’nin sistematik soykırımını görmezden gelmektedir. Bugün bu katliama-soykırıma karşı Cumhuriyetçi Vatanseverler Partisi olarak harekete geçmiş bulunuyoruz.
AKP hükümeti ABD-İsrail emperyalizmi destekli HTŞ’nin yaptıklarından ders almalıdır. Türkiye’yi ikinci bir Suriye haline getirebilecek “Apo açılımından” bugün-şimdi-derhal vazgeçilmelidir. Emperyalizmin Suriye’de oynadığı etnikçilik-dincilik oyunlarını Osmanlı’nın son döneminde bizzat yaşayan Büyük Önder Atatürk “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir” diyerek emperyalizmin kötücül planlarına karşı kapıyı kilitlemiştir.
Yüreğinde insan sevgisi taşıyan herkesin yüreğini parçalayan Suriye’deki Alevi soykırımına karşı Türk milletini Suriye’deki sivil Alevi halkla dayanışma içinde olmaya ve soykırıma uğrayan sivillerin sesini uluslararası topluma duyurmak için destek olmaya çağırıyoruz.”
Ekrem Ímaroğlu ve Ycehape’ye ders olur umarım.
Türk Milletini
Ayaklar altına alan…
akpmhp-dem
İşbirliğine ders olsun.
Helâl olsun. Ha, zarar görenler sizin çabanızı bilmeyecektir, hiç önemli değil. Doğruya doğru olmak gerekir. İnsan olmak bunu gerektirir.
Bu ara, bu cesur çabanız, muhalefete muhalefet yapıyorsun diyenlere de kapak olsun, anlayana..
Teşekkürler.