Datça’da peş peşe depremler

featured

​Datça açıklarında  dün gece 4.5 büyüklüğünde, bugün sabah saatlerinde ise 5.5 ve 4.2 , saat 11.37’de ise 4.3 büyüklüğündeki depremlerin ardından 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem, Datça’nın yanı sıra çevrelerinde de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre Muğla’nın  Datça ilçesi açıklarında dün saat 22.57’de meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından saat 02.25’te 4.2 büyüklüğünde bir sarsıntı daha yaşandı. Bu depremin ardından en küçüğü 1.4, en büyüğü ise 3.6 olan 25 artçı deprem meydana gelirken, saat 07.31’de 5.5 büyüklüğündeki bir deprem daha oldu. 10.86 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Datça ve kırsal mahalleri Yazıköy, Cumalı, Yakaköy, Sındı ve Mesudiye’de hafif şekilde hissedildi. İlk belirlemelere göre depremde can ve mal kaybı yaşanmadı. 

İçişleri Bakanlığı Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Saat 07.31’de Muğla – Datça açıklarında 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmistir. An itibariyle olumsuz bir ihbarın olmadığı bilgisi alınmıştır. Tarama çalışmaları devam etmektedir. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

BÖLGEDE ART ARDA DEPREMLER

​Bugün saat 11.37’de ise 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından saat 12.14’te merkez üssü Ege Denizi olan Muğla’nın Datça ilçesinin 28.22 kilometre açığında 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yerin 21.83 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, hafif şekilde hissedildi.  Depremde can ve mal kaybı olmadı.

Datça’da peş peşe depremler

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. ihanet uykusundan uyanma vakti gelmis demektir….

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!