1. Haberler
  2. Siyaset
  3. DEM Parti Öcalan’ın mesajını açıkladı… Bahçeli için ne dedi?

DEM Parti Öcalan’ın mesajını açıkladı… Bahçeli için ne dedi?

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin grup toplantısında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın ikinci İmralı görüşmesindeki mesajlarını aktardı. Hatimoğulları, "Öcalan son görüşmede heyetimize Bahçeli'nin yaklaşımının devlet aklıyla buluşması halinde barışa hizmet edecek tarihsel bir çıkışa vesile olacağını belirtmiştir" dedi.

featured

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlulları, bugünkü grup toplantısında terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın İmralı heyeti ile ikinci görüşmesinden mesajları paylaştı. Hatimoğulları’nın selamını ilettiği terörist başı DEM Parti grubunda alkışlandı.

“Hepimizin merakla beklediği ikinci İmralı görüşmesi gerçekleşti. İmralı görüşmesinde neler konuşuldu, İmralı görüşmesinden çıkan yol haritası elbette ki Türklerin, Kürtlerin ve bütün halkların merakla beklediği bir konudur. Sayın Öcalan’ın yurttalarımıza gönderdiği selamı sizlerle paylaşmak istiyorum” diyen Hatimoğulları, şöyle konuştu:

“Sayın Öcalan görüşmede şunları ifade etmiş: Çalışmalarıma devam ediyorum demiş. Kamuoyunun merakla beklediği görüşmeye ilişkin ‘Türkiye toplumunu ilgilendiren bazı önemli hususları da şu şekilde sizlerle paylaşmak isterim:

Sayın Öcalan küresel ve bölgesel ve ulusal krizlerin üst üste bindiği tarihsel bir dönemden geçtiğimizi değerlendirmiştir. Bu üst üste binmiş kriz döneminde Kürt sorununun çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesi ile ilgili oyalama, zaman kazanma, bekle-gör politikalarına tevessül etmek Türkiye halklarına yapılacak en büyük kötülür olur demiş. Yaşanan krizlere karşı Türkiye toplumunu ve bölge halklarını korumanın yolu bellidir. Sayın Öcalan’ın çağrısı nettir. Türkiye’yi demokrasi zeminine çekmek krizlerden kurtarmanın tek çaresidir.

Bu kapsamda sayın Öcalan, meseleyi şiddet ve çatışma zemininden demokratik hukuk ve demokratik siyaset zeminine çekmeyi hedeflediğini bir kez daha bu görüşmede de ısrarla vurgulamıştır.

Sayın Öcalan’ın son görüşmede vurguladığı gibi tarihin kritik dönemeçlerinde sağlanan ortaklaşmalar sorunların çözümüne katkılar sağlar. 22 Ocak tarihindeki görüşmede sayın Öcalan mevcut sorunların ancak demokratik hukuk yoluyla kökten çözümünü önemle vurgulamış. Sayın Öcalan’ın şu hususların önemle altını çizdiğini ifade etmeliyim:

“Sürekli beka kaygısı üreterek işçi ve emekçinin alın terini güvenlik politikalarına harcandığı, yoksulluğun derinleştiği, hukuksuzlukların sıradanlaştığı, sömürünün yaygınlaştığı, kadın ve çocuk düşmanlığının arttığı bu kısır döngüden çıkmanın yol haritasını sunmaya hazır olduğunu ifade etmiş.

Türkiye’nin bütün prangalardan kurtulmasının zeminini oluşturmaya hazır olduğunu güçlü bir şekilde dile getirmiştir.

Ayrıca sayın Öcalan son görüşmede heyetimize Bahçeli’nin yaklaşımının devlet aklıyla buluşması halinde barışa hizmet edecek tarihsel bir çıkışa vesile olacağını belirtmiştir.”

 

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 15 Şubat 2025, 18:31

    Kūrt sorunu ne demek. Bu ūlkede bir suru millet var. Toplamina bizler TŪRK MILLETI ve TŪRKŪZ DOĞRUYUZ diyoruz. Öcalan katilide bizler gibi TŪRK MILLETIYIZ dedigi surece bir sorun olmaz. Kendisini şimdiden aliştirsin bende TŪRKŪM demeye hayir demiyorsa dogru başka ūlkeye çok uzaklara haydi.NAŞ

  2. 28 Ocak 2025, 19:11

    Buralarda ikaz butonu diye bir şey yok. Biraz duman olduğunda alarmlar öyle bir ötmeye başlıyor ki ancak ölüler uyanamaz. Gavur işte…

  3. Yanlış bulduğum yerleri ve bazı saçmalıkları Devletine bağlı Cumhuriyeti seven bir Türk vatandaşı olarak düzeltmek isterim: Bizler Türkiye toplumu değiliz, bu ifade yanlıştır, doğrusu Türk milletidir. Bizler ordan burdan toplanan sıradan rastgele bir araya gelmiş bir toplamalar bütünü değiliz, tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan yüzlerce yıldır bir arada ve devletli biçimde yaşayan bir milletiz ve milletimizin adını Cumhuriyetimizi kuranlar “TÜRK MİLLETİ” olarak belirtmişlerdir. bunu çarpıtmaya çalışmak cahillik ve emperyalistlere bölücülere hizmet etmek, değiştirmeye çalışmak ta hainlik olarak nitelendirilir diye düşünmekteyiz.

    Emperyalistlerin ve Cumhuriyet düşmanı ve devlet düşmanlarının uydurduğu ve bizlere dayattığı absürd deli saçması kavram ve tanımlamaları kınıyor, reddediyoruz.

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet