1. Haberler
  2. Siyaset
  3. DEM Parti’den kayyım ataması sonrası ilk açıklama: ‘Çözüm beklerken…’

DEM Parti’den kayyım ataması sonrası ilk açıklama: ‘Çözüm beklerken…’

DEM Parti'den Mardin, Batman ve Halfeti belediyelerine kayyım atanmasına ilişkin yapılan açıklamada "Bir çözüm ve barış için el uzatılmasını beklerken, halkın iradesine el uzatılmıştır. Biz sorunların diyalog ve müzakereyle çözülmesini beklerken, halkın çözüm beklentilerine tuzak kurulmuştur" denildi. 

featured

İçişleri Bakanlığı’nın Mardin Büyükşehir Belediyesi, Batman Belediyesi ve Şanlıurfa’nın Halfeti Belediyesi’ne kayyım atandığını bildirmesinin ardından DEM Parti’den ilk açıklama yapıldı.

İlişkili Haber
thumbnail

DEM Partili üç belediyeye kayyım atandı

Haberi görüntüle

DEM Parti’den yapılan “Kayyum darbesinde ısrar etmek siyasi tükenmişliğin göstergesidir!” başlıklı açıklamada, “Biz çözüm ve barış için el uzatılmasını beklerken, halkın iradesine el uzatılmıştır. Biz sorunların diyalog ve müzakereyle çözülmesini beklerken, halkın çözüm beklentilerine tuzak kurulmuştur. Asla boyun eğmeyeceğiz, asla mücadeleden geri durmayacağız” denildi.

‘İKTİDARIN SAMİMİYETİ KONUSUNDA ŞÜPHELER DOĞURMUŞTUR’

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kayyım darbesi 85 milyon için demokrasi ve özgürlük sorunudur ve önü alınmazsa ne sadece Kürt illeriyle ne de şimdiye kadar gasp edilen belediyelerle sınırlı kalacaktır. Hangi partiden ve düşünceden olursa olsun, bu darbe artık bütün Türkiye halklarının seçme ve seçilme hakkına, siyasi iradesine yönelmiş açık bir tehdittir. Bu vesileyle bütün demokratik kamuoyuna çağrımızdır: Bu gayrimeşru darbeci anlayışa karşı herkes en yüksek düzeyde sesini ve itirazını yükseltmelidir.

Her koşulda halkın iradesini savunmak ve halkın yerel yönetimlerine sahip çıkmak partimizin varlık gerekçesidir. Bu yöntem ve saldırılar, her türlü çözüm arayışını ve yaklaşımını zehirlediği gibi, iktidarın samimiyeti konusunda da daha büyük şüpheler doğurmuştur.

‘HALKIN ÇÖZÜM BEKLENTİLERİNE TUZAK KURULMUŞTUR’

Biz çözüm ve barış için el uzatılmasını beklerken, halkın iradesine el uzatılmıştır. Biz sorunların diyalog ve müzakereyle çözülmesini beklerken, halkın çözüm beklentilerine tuzak kurulmuştur. Asla boyun eğmeyeceğiz, asla mücadeleden geri durmayacağız. Eğer iktidar iflas etmiş bu yöntemlerle başarılı olacağını düşünüyorsa çok büyük yanılacaktır. Halkımız da her şart ve koşulda kendi iradesine sahip çıkacaktır.”

İlişkili Haber
thumbnail

Özgür Özel’den ‘kayyım’ açıklaması: ‘Ahmet Türk barış güvercini…’

Haberi görüntüle
İlişkili Haber
thumbnail

Ekrem İmamoğlu: İktidar kontrolü kaybetti

Haberi görüntüle

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!