1. Haberler
  2. Gündem
  3. Depremin 248’inci saatinde mucizenin ismi ‘Aleyna’

Depremin 248’inci saatinde mucizenin ismi ‘Aleyna’

Kahramanmaraş'ta Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı'nda bir genç kız, depremin 248'inci saatinde enkazdan sağ çıkarıldı.

featured

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle yıkıldı. Resmi verilere göre can kaybı sayısı 36 bin 187 oldu.

Kahramanmaraş merkez Kayabaşı Mahallesi’nde depremin 248’inci saatinde 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, mahsur kaldığı binanın enkazından kurtarıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama ve kurtarma çalışmaları felaketin 11. gününde devam ediyor.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesi Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı’nda çalışma yürüten AFAD, Kömür İşletmeleri AŞ, JAK ve Dilovası Belediyesi ekipleri, depremin 248’inci saatinde 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’e ulaştı. Enkazın altından kurtarılan genç kız, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

‘İLK SESİ AYAK HAREKETLERİNDEN DUYDUK’

Aleyna’yı kurtaran ekipler arasında yer alan Kocaeli Dilovası Belediyesi ekibi o anları anlattı. Ekipte görevli Feyim Orhan ilk sesi ayak hareketlerinden aldıklarını ifade ederek, “Madenciler ve Bergama Komando Alayı ile birlikte çalışıyorduk. Çok mutluyuz. İlk sesi ayak hareketlerinden duyduk. Daha sonra profesyonel ekipler geldi. Jandarma Arama Kurtarma’dan geldiler. Onlar kazı işlerini yaptı. Çok mutluyuz” dedi.

Ekipten Yusuf Yıldırım, “Her dakika bir ümit olduğuna inanıyorduk burada. Biz burada 8 gündür madenci ağabeylerimiz, asker ağabeylerimizle birlikte çalışıyorduk. Allah hepsinden razı olsun. Biz ümidin olduğuna hep inanıyorduk. Bir an olsun ümidi bırakmadım. Hissettiğimiz gibi oldu. Ümidimiz karşılığını buldu. Aleyna’yı çıkardık. Biz çok mutluyuz. Duygularımızı nasıl ifade edeceğimizi bilmiyoruz. Uyku, saat kavramı nedir bilmiyoruz. Bir canı çıkarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Aynı ekipte yer alan Ozan Kaya da çok mutlu olduklarını belirterek, “Hep bir ümidimiz vardı. Yorgunduk ama Aleyna kardeşimizi bulduktan sonra bütün yorgunluğumuzu aldı. İnşallah daha da canlı çıkaracağımızı düşünüyoruz. Bütün yorgunluğumuz gitti. Çok mutluyuz şu anda” dedi.

ALEYNA ANKARA’DA TEDAVİ GÖRECEK

Aleyna’nın, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Ankara’ya sevk edildi. Kuzeni Alaaddin Ölmez, “Allah’tan ümit kesilmez. Saatlerce bekledik. Çıkınca mutlu olduk, sevindik. Ankara’ya gidiyor uçakla. Durumu iyi çok şükür. Ufak tefek rahatsızlıkları var” dedi.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!