1. Haberler
  2. Analiz
  3. Derbide keyif veren mücadelede puanlar paylaşıldı

Derbide keyif veren mücadelede puanlar paylaşıldı

featured

Murat Bölükbaşı yazdı…

Sarı Lacivert tribünlerin derbiye yakışır bir atmosferde takımlarına verdiği destekle maça müthiş bir baskıyla giren Fenerbahçe,  Kadıköy’ün soğuk esen rüzgarını Trabzon’un iliklerine kadar hissettiriyordu… Özellikle sağ kanattan rakibe yüklenen Fenerbahçe, Trabzonspor’un Şükrü Saraçoğlu’nda işinin hiç kolay olmayacağını her hızlı hücumda tribünleri ‘’hop oturup hop kaldırarak’’ hissettiriyordu. Ancak maçın 18. Dakikasında İrfancan’ın Siopis’e müdahalesi sonucu Var’dan gelen uyarıyla Fenerbahçe’nin 10 kişi kalması psikolojik üstünlüğün Trabzon spora geçmesine neden oluyordu. Nitekim maçın 22. dakikasında Nwakaeme’nin soldan ceza sahasına giren Abdülkadir’in içeri bıraktığı topta, Nwakaeme’nin uzak köşeye yaptığı vuruş skor üstünlüğünü de Trabzon lehine çeviriyordu. (1-0) Şahsen ben, bu dakikadan sonra daha kontrollü bir Fenerbahçe beklerken, maçı ‘’kora kor’’ bir oyun karakteriyle oynamayı seçen Fenerbahçe risk alıyor, her iki takımda ‘’maç bir o kalede bir bu kalede’’ tempo ve heyecanı ile hem tribünlere hem de televizyonu başında izleyenlere büyük bir keyif sunuyordu. Lig lideri Trabzonspor, Fenerbahçe’nin eksik oyunculu cüretkar motivasyonuna cezayı ne zaman kesecek derken, 33 dakikada Ahmetcan, Serdar Dursun’un vuruşunu kale çizgisi üzerinde son anda önlüyordu.

İlk yarıda oynanan futbolun aksiyonlarıyla, heyecanıyla, temposuyla, mücadelesiyle tadı damağımızda kalırken, ikinci 45 dakikanın nelere sahne olacağı merakla bekleniyordu. İkinci yarıda Abdullah Avcı’nın talebeleri 1. Ve 2. Bölgede genişliğine pas oyunu ile Fenerbahçe’nin baskısını kırmayı planlamıştı. Fenerbahçe’nin bir eksikle oynaması maçın büyük bölümünde bu planın işe yaramasını sağladı. Trabzonspor Fenerbahçe’nin kaos futboluna cevap vermeye çalıştığında ise zaman zaman zor anlar yaşamaktan kurtulamadı. 68. Dakikada tribünlerin genç Arda’yı sahayaistemesi ve oyuna girmesi taraftar açısından fantastik, Teknik adam stratejisi anlamında trajik ve kabus gibi bir hamleye dönüşebilirdi. İsmail Kartal’ın Tribünlerin isteğine yanıtı Arda’yla olmasa da, Miha Zajc’ın kafasından geldi. 70. dakikada sağ tarafta kazanılan serbest vuruşta Mert Hakan, önce teoride göz temasıyla şuraya git diyor, pratikte de mükemmel bir ortayla Zajc’ın kafasıyla buluşturduğu top yakın direkte ağlarla buluşuyordu.(1-1) Trabzonspor ilerleyen dakikalarda Nwakaeme ve Visca ile net gol pozisyonlarına girse de sonucu değiştirecek beceriyi gösteremedi.

Müsabaka 11-11 oynansaydı sonuç ne olurdu diye kehanette bulunmaya gerek yok! Çünkü onun da hikayesi de farklı olurdu. Ancak, Fenerbahçe’nin bir eksikle 82 dakika oynadığı futbol, bana oldukça keyif verdi. Birini diğerinden ayırmadan tüm Fenerbahçeli oyuncular sahada adeta yüreğini ortaya koydu ki, bunu izleyen herkese hissettirdi.

Toplamda 67, maç başına 2,39 puan, maç başına 1,85 gol ortalamasıyla en yakın rakibi Konyaspor’la arasında 15 puan farkı koruyan, ve Türkiye kupasında hedefine emin adımlarla giden, adeta ‘’tarih yazan’’ Trabzonspor takımını ayrı bir yere koymakla birlikte, bugün oynanan maçın özelinde ve takım genelinde zihinsel ve fiziksel yorgunluğun arttığı izlenimine kapıldım. Abdullah Hoca’nın bundan sonraki müsabakalarda rotasyonla oynayabilecek düzeyde elinde geniş ve kaliteli bir kadrosu olduğunu biliyoruz. Visca, Nwakaeme, Bakasetas gibi taşıyıcı kolonların dinlenirilip daha az sürelerle yıpranmanın, moda tabirle Sürantrane (aşırı yorgunluk) oluşumuna tedbir almasında fayda olacağını düşünüyorum.

Puanların paylaşıldığı, geceye renk katan saha ve oyun performansları alkışı hak ederken, Maçtan önce kafamda soru işaretleri olan Hakem Zorbay Küçük’ün performansı, verdiği ve vermedikleriyle hakem yorumcuları tarafından çok tartışılacağını düşünüyorum.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. 7 Mart 2022, 11:50

    Murat bey hala derbi diyorsunuz! Aynı şehrin takımlarının birbirleriyle
    yaptığı karşılaşmalardır derbi.FB ile TS maçı derbi değildir nokta

    • 7 Mart 2022, 18:58

      Daha önceki yazımda “Anadolu Derbisi” diye attığım başlığa yapılan benzer eleştiriye cevap vermiş, neden bu tip maçlara da derbi denildiğini ifade etmistim. Oradan bakabilirsiniz.

      • 7 Mart 2022, 19:27

        Af edersiniz Güngör bey; Cevabi mesajı ben de göremedim. Şöyle ki; “Derbi” ibaresi ilk olarak aynı şehrin iki takımının maçını ifade etmek için kullanılmıştır. Daha sonra bu kapsam şampiyonluğa oynayan ve birbiriyle rekabet içinde olan takımların maçları için de kullanılmaya ve kabul görmeye başlamıştır. Ör. Barça Real derbisi… veya aynı şehrin takımı olmasa bile ezeli rekabet içeren Kocaeli Sakarya derbisi gibi

  2. Sayın hocam derbi aynı şehir takımları arasındaki mücadeleye denir. Trabzonspor Fenerbahçe maçı derbi olamayacağı gibi maçtaki gerginlik bize üst düzey futbol gibi geliyor. Ayrıca hakem kararları ve Fenerbahçe nin devre arası açıklaması maçın önüne geçti. Birde şunu hatırlatmakta fayda var. Ligin ilk devresindeki TS-fener maçında Fenerbahçe öndeyken ve maça ağırlığını koymuşken hakemin maçı katleden kararı sonrası fener in düşüşü Trabzon un yükselişi başlamıştı. O maç bı sezonunun gidişatını belirledi

    • 7 Mart 2022, 18:56

      Daha önceki yazımda “Anadolu Derbisi” diye attığım başlığa yapılan benzer eleştiriye cevap vermiş, neden bu tip maçlara da derbi denildiğini ifade etmistim. Oradan bakabilirsiniz.

      • 7 Mart 2022, 19:28

        Af edersiniz Ahmet bey; Cevabi mesajı ben de göremedim. Şöyle ki; “Derbi” ibaresi ilk olarak aynı şehrin iki takımının maçını ifade etmek için kullanılmıştır. Daha sonra bu kapsam şampiyonluğa oynayan ve birbiriyle rekabet içinde olan takımların maçları için de kullanılmaya ve kabul görmeye başlamıştır. Ör. Barça Real derbisi… veya aynı şehrin takımı olmasa bile ezeli rekabet içeren Kocaeli Sakarya derbisi gibi

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!