1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dilovası’ndaki yangın faciasında yeni gelişme: Göreve iade edildiler!

Dilovası’ndaki yangın faciasında yeni gelişme: Göreve iade edildiler!

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bulunan parfüm dolum fabrikasındaki yangına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Facia sonrası görevden uzaklaştırılan SGK İl Müdürü ve İŞKUR İl Müdürü göreve iade edildi.

featured

Dilovası ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’ndeki bir kozmetik fabrikasında 8 Kasım’da çıkan yangında Tuğba Taşdemir ile kuzeni Nisanur Taşdemir, Cansu Esetoğlu, Hanım Gülek, Esma Gikan ve Şengül Yılmaz hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Kocaeli Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Tuncay Yıldız da 15 Kasım’da yaşamını yitirmişti.

Olaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında iş yeri sahiplerinin de bulunduğu 7 kişi tutuklanmış, Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı N.T, Zabıta Müdürü N.B, zabıta personeli C.T, Ö.K. ve T.İ. görevden uzaklaştırılmış, fabrika sahiplerinden olan ve tutuklu bulunduğu cezaevinde kalp krizi geçiren Kurtuluş O. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Bilirkişi raporunda, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sahada etkin şekilde yerine getirmediği belirlenen Küresel OSGB sorumlu müdürü Ü.A. 3 Aralık’ta, yapıyı yangın güvenliği açısından eksik ve tehlikeli durumda kiraya verdiği ve bu nedenle “tali ağır kusurlu” olduğu değerlendirilen fabrika binasının eski sahibi G.D. de 4 Aralık’ta tutuklanmıştı.

GÖREVE İADE EDİLDİLER

Özgür Kocaeli’nin haberine göre Ravive fabrika yangınında, 7 kişinin can verdiği olay sonrası görevden uzaklaştırılan SGK Kocaeli İl Müdürü Mehmet Salih Aydın ve İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz göreve iade edildi.

İDDİANAMEDEN

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuklu bulunan kozmetik firması yetkilileri Altay Ali O. ve kardeşi İsmail O. ile ortak üretim yaptığı değerlendirilen kozmetik firmasının tutuklu yetkilileri Aleyna O. ve Gökberk G. hakkında “olası kastla öldürme” suçundan 7’şer kez müebbet, “nitelikli mala zarar verme” suçundan ise 3’er kez 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

İş sağlığı ve güvenliği firmasının işletmecisi firari Ü.Ç, sorumlu müdürü tutuklu Ü.A. ile iş güvenliği uzmanları M.D. ve S.Ç, fabrika binasının eski sahibi tutuklu G.D, binayı satın alan şirketin yetkilileri C.Ö.Y, Ö.Y. ve Ö.Y’nin “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapisle cezalandırılmaları istenilen iddianamede, kozmetik firması yetkililerinin kaçmasına yardım ettikleri gerekçesiyle tutuklu sanıklar A.O.A. ve O.Y. ile tutuksuz sanık Ö.A. ve firari A.B. için “suçluyu kayırma” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!