Diyanet’ten ‘TOKİ kredisi haram mı?’ açıklaması

featured

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, ‘Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından uygulanan Sosyal Konut Projesinin dini hükmü nedir?’ sorusuna cevap verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, ‘Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından uygulanan Sosyal Konut Projesinin dini hükmü nedir?’ sorusuna  cevap verdi.

Karar oy çoğunluğuyla alındı. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından uygulanan Sosyal Konut Projesinin dindeki hükmüne ilişkin fetva kararı oy çokluğuyla alındı.

Birgün’de yer alan habere göre Diyanet’in sitesinde yer alan ‘Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından uygulanan Sosyal Konut Projesinin dini hükmü nedir?’ sorusuna Din İşleri Yüksek Kurulu şu cevabı verdi:
“İslam’da faiz, kesin olarak haram kılınmıştır. Bir zaruret bulunmadıkça faiz almak da vermek de caiz değildir. İş kurmak veya genişletmek; ev, araba satın almak üzere kişi, kuruluş veya bankalardan alınan faizli krediler de bu kapsamdadır ve caiz değildir.TOKİ aracılığıyla devreye alınan son uygulama ise devletin, alt veya orta gelirli vatandaşlarına yönelik olarak ürettiği bir sosyal konut projesidir. Bu projede, peşinat haricindeki tutar, kamu bankaları vasıtasıyla kredilendirilmekte olup devletin söz konusu borçlandırmadaki amacı, faiz geliri elde etmek değil, aksine ödeme güçlüğü içindeki vatandaşlarının ev sahibi olmalarına yardımcı olmaktır.
Bu itibarla, devlet TOKİ’nin bu uygulamasında başka bir yolla konut alma imkânı tanımadığından, belirtilen niyet ve amaçlar doğrultusunda söz konusu projeden yararlanmak caizdir.”

 

Diyanet’ten ‘TOKİ kredisi haram mı?’ açıklaması

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 14 Ocak 2020, 13:03

    Et çok pahalı, 60 TL ye kadar çıkıyor,insan vucudunun buna ihtiyacı var domuz eti içinde benzer bir fetva halkımız için müthiş faydalı olacaktır

  2. Diyaneti bugüne kadar takan mı var di? Şimdi kale alınsın…

  3. 5 paragraf boyunca aynı ifadeler yazıyor, yazının içeriğini bulana kadar haberin haber niteliği kaçıyor insan devamını okumak istemiyor. Bu şekilde servis edilmekle amaçlanan nedir?

  4. Bu zaruriyeti kim neye göre belirliyor, benim kullandığım araç ban göre zaruri, bende ne çok içerliyordum, şu faiz borçlarını ödeyemiyorum diye.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!